МОЛ лига: Дерби дебитаната

Хокејаши Београда дочекују румунског шампиона Дунареу из Галаца. Словенац Шефич дебитује у плаво-белом дресу. Утакмица се игра у петак 7. октобра, у новом термину од 18 часова.

Скоро да је постало правило да најбоље хокејашке екипе једне земље долазе из градова који представљају велике индустријске центре. То је случај и са Галацом, градом у којем су смештени највећа румунска лука на Дунаву, бродоградилише и највећа железара нашег источног сусреда.

Дунареа је тим који окупља праву легију странаца. На списку играча има чак седам словачких интернационалаца, по једног Чеха, Канађанина и Американца.

Најзвучнија имена овог тима су свакако искусни чешки чувар мреже Властимил Лакосил (37), који је 2009. године са словачким МХК Мартином освојио Континентал куп и био проглашен за најбољег голмана тог такмичења. Прошле године је са екипом Нитре учествовао у освајању титуле шампиона словачке Екстра лиге. Уз њега, треба истаћи и нападача Ондреја Руснака, који је са Слованом из Братиславе 2008. године освојио наслов првака Словачке.

Без обзира на реноме екипе и звучна имена у свом саставу, Дунареа није на најбољи начин започела такмичење у МОЛ лиги. Из десет утакмица сакупили су свега 5 бодова уз гол разлику 27:52. Нису остварили ни једну победу у регуларном току сусрета а два пута су славили после продужетака, што им је донело укупно 4 бода. Забележили су 8 пораза, од чега је један био у продужетку, што им је донело још један бод.

У последњем мечу, на гостовању против традиционалног ривала екипе Брашова, поражени су са високих 12:4 што би могло значајно да утиче на самоупоуздање екипе али вероватно и да мотивише госте из Румуније да против Београда надокнаде пропуштено у Брашову.

Хокејаши Београда имају две утакмице мање од румунског шампиона тако да би са две евентуалне победе на домаћем леду овог викенда (у суботу гостује Чиксереда) могли да му препусте позицију фењераша.

Утакмица између две дебитантске екипе у МОЛ лиги свакако ће бити изузетно интересантна јер оба тима желе да побегну са дна табеле и прикључе се борби за улазак у плеј-оф. Београђанима ће у том настојању помоћи и словеначки интернационалац Давид Шефич, који је почетак сезоне пропустио због повреде тако да ће му то бити премијерни наступ у плаво-белом дресу.

Сусрет се игра у Дворани зимских спортова СРЦ Ташмајдан, у петак 7. октобра, са почетком у 18 часова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи