Читај ми!

Боксерска шампионка прихватила изазов ММА првакиње

Тренутно најбоља боксерска света Норвежанка Сесилија Брекхус рекла је да јој се испунио сан да се бори у својој земљи и прихватила је изазов бразилске ММА звезде Кристијан Жустино да се боре у боксерском рингу.

Сесилија Брекхус, позната као "Прва дама" бокса, нокаутирала је у суботу у Ослу своју највећу ривалку Ан Софи Матис из Француске и тако сачувала шампионске појасеве у велтер категорији и потврдила да је тренутно најбоља боксерка на свету.

Она се годинама са разним норвешким политичарима борила да се укине забрана професионалног бокса у земљи, уведена још 1981. године. Та борба је уродила плодом крајем јуна, тако да је "Прва дама" одмах заказала одбрану титуле у Ослу.

"Борила сам се широм Европе, али сам увек сањала да се борим у својој Норвешкој. Ово ми много значи, а посебно ми је било драго када сам у суботу видела колико људи је дошло на меч. Цела недеља пред борбу је заиста превазишла моја очекивања. Реакција навијача и медија била је невероватна", рекла је Брекхусова за специјализовани сајт Боксингсин.

Борбу у хали уживо је гледало више од 10.000 људи, док је меч на телевизији пратило више од милион. Норвешка има пет милиона становника.

Сесилија Брекхус има 35 година. Рођена је у Колумбији, али ју је норвешки пар усвојио када је имала две године. Са 14 је почела да се бави кик боксом, а после неколико шампионата прешла је прво на аматерски, а онда и на професионални бокс.

Она важи за најбољу боксерку на свету и за једну од најбољих боркиња у борилачким спортовима.

Бразилка Крис Сајборг Жустино, међутим, важи за најопаснију жену на свету. Она се бави мешовитим борилачким вештинама (ММА) и борбе добија јако брзо.

Жустино је више пута позивала Брекхусову да се боре у боксерском рингу.

"За 2017. планирам две ствари: да се борим у САД и да се борим против Крис 'Сајборг'. Толико је била гласна са причама да хоће да се бори са мном у боксерском мечу, да хоћу да кажем да прихватам", рекла је "Прва дама" бокса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи