МОЛ лига: Пораз који најављује победе

Хокејаши Београда поражени су на домаћем леду од Поларних медведа из Мишколца резултатом 1:4 (0:1, 1:1, 0:2), али су приказали игру која охрабрује пред наредне мечеве.

Не дешава се често да је извештач у прилици да хвали игру пораженог тима као што је то случај са утакмицом у којој је ХК Београд дочекао шампиона лиге, екипу Јегешмедвек из Мишколца.

После четири стартна пораза, од којих су последња два у гостима против Ференцвароша и Ујшета били са високим резултатом (10:2 и 8:1), са стрепњом се очекивао окршај са гостима из Мишколца. Најављивали су Београђани да ће пружити достојан отпор и да залагањем на леду неће разочарати симпатизере. "Плаво-бели" не само да су одржали обећање већ су публици приуштили резултатски неизвесну утакмицу која је решена тек у последњој трећини.

У односу на почетна издања Београђана, приметан је изузетан напредак у игри, нарочито у погледу дисциплине и поштовања тактичких замисли тренера. Таква игра резултовала је чињеницом да се домаћи тим равноправно носио са фаворизованим гостима већи део утакмице.

Трифонов је на голу уливао додатно самопоуздање свом тиму. Поклекао је тек пред крај прве трећине, када га је савладао Петер Сакариш, прецизним ударцем у горњи угао који није могао да се брани. Имала је домаћа екипа две сјајне прилике са играчем више, реализацију једне спречио је одлични голман гостију док је код друге пак погодио оквир гола.

Мађари су свој други гол постигли на самој половини утакмице. Стрелац је био Мартин Саги. То није обесхрабрило Београђане, који четири минута касније преко Хјуга Туркота, на асистенцију Доминика Црногорца, смањују вођство гостију на 2:1.

Почетком последње трећине, сплетом несрећних околности, домаћи остају са два играча мање што је у 44. минуту утакмице искористио Ендрју Џонстон и повисио на 3:1 за госте. Београђани су заиграли још снажније и створили две сјајне прилике из контра напада које су остале нереализоване, опет захваљујући бравурозним интервенцијама голмана гостију.

Коначан резултат од 4:1, поставио је Роланд Хајош, пет минута пре краја утакмице.

После последњег звука сирене задовољни гледаоци дугим аплаузом су испратили играче Београда, уверени да је овај пораз само најава првих победа на које се неће још дуго чекати.

Прва прилика за то је већ у недељу од 17.30, када Београђани дочекују екипу Дунајвароши.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи