За викенд 20. Београдски ултрамаратон

Око стотину спортиста и рекреативаца трчаће у суботу и недељу на 20. Београдском ултрамаратону у оквиру ког се одржавају трке самопревазилажења на шест, 12 и 24 сата.

Ове године ће трка на шест сати први пут бити увршћена у Европски Куп Хероја, серију од десет трка на шест сати које ће се одржати у десет великих градова Европе - Кијеву, Београду, Амстердаму, Нирнбергу, Милану, Нитри, Прагу, Бечу, Берлину и Минхену.

Последња трка у овој серији ће уједно бити и Европско првенство на шест сати.

Београдски ултрамаратон одржаће се на импровизованој стази Доњег Града на Калемегдану.
Старт трке на шест сати и трке на 24 сата је у суботу у 12.00, док трка на 12 сати почиње у суботу у 21.00.

На овогидшњем Београдском ултрамаратону ће бити спроведене и три хуманитарне акције.

Ултрамаратонац Борислав Бућан организовао је акцију "Километар за Теодору" посвећен девојчици Теодори Милић која болује од леукемије. Бућан је одлучио да сваки пређени километар у трци посвети Теодори, тако што ће сви који су жељни да учествују донирати 100 динара за пређени километар.

"Born to run" је хуманитарна акција у којој ће Драган Подунавац из Београда у трци на шест сати гурати у колицима Вука Милеуснића који је везан за колица. Њихова жеља је да скрену пажњу јавности на положај инвалида у домовима за инвалиде у Србији.

"Англеманов синдром" је акција познатог ултрамаратонца и припадника САЈ-а, Јовице Спајића. Он ће трчати 24 сата носећи мајицу на којој је исписано Англеманов синдром, са жељом да скрене пажњу јавности на овај редак синдром од кога болују многа деца у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи