Руски хакери: Надал и Фарах користили забрањене лекове!

Шпански тенисер Рафаел Надал и британски атлетичар Мо Фарах налазе се на листи спортиста којима је Светска антидопинг агенција дозволила употребу забрањених лекова.

Наиме, руска хакерска група "Fancy Bears" објавила је податке према којимa је Надалу 2009. године дозвољена употреба бета-метазона, а 2012. кортикотропин у дозама од једног милиграм на свака три дана.

Фарах је пак добио дозволу да користи кортикостероид триамсинолон у октобру 2008. и јулу 2014. године, када је због колапса после тренинга био на морфину.

Група "Fancy Bears" је објавила документа скоро 30 спортиста која откривају да им је WАDА дозволила да користе забрањене лекове из терапеутских разлога.

Прво су објављени документи за америчке тенисерке Серену и Венус Вилијамс, као и гимнастичарку Симон Бајлс, а потом и за још двадесетак спортиста, међу којима су британски бициклисти Крис Фрум и Бредли Вигинс, те чешка тенисерка Петра Квитова.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи