Читај ми!

Затворене Параолимпијске игре, Србија освојила девет медаља

Параолимпијске игре у Рио де Жанеиру свечано су затворене рано јутрос. На 15. по реду Параолимпијским играма Србија је остварила сјајан резултат од рекордних девет медаља и завршила на 31. месту по броју освојених одличја.

Србији су три злате медаље донели Ласло Шурањи у стрељаштву, Борислава Перић-Ранковић у стоном тенису и Жељко Димитријевић у бацању чуња.

Две сребрне медаље освојили су Борислава Перић-Ранковић и Ната Матић у стоном тенису и Милош Митић у бацању чуња, а четири бронзане медаље изборили су Ласло Шурањи у стрељаштву, Ната Матић у стоном тенису, Митар Паликућа у стоном тенису и Немања Димитријевић у бацању копља.

Од свих земаља у региону Србија је најбоља, пошто су Хрвати освојили пет медаља, Словенци две, а Босна и Херцеговина једну – у седећој одбојци.

Најуспешнији су били Кинези са 237 медаља, од чега је 105 златних, потом следе Британци са 147 (64 златне), Украјинци 117 (41 златна), Американци 112 (40 златних).

Током церемоније затварања Параолимпијских игара у Рио де Жанеиру одата је пошта иранском бициклисти који је умро од повреда задобијених у паду током трке.

Церемонија је одржана стадиону Маракана у Рио де Жанеиру пред 45.000 људи.

Играчи и певачи су уз ватромет забављали публику, пре него што је одата пошта иранском бициклисти Бајману Голбарнезхаду, који је умро у суботу. Он је током трке пао и ударио главу, одмах је одведен у болницу где је и умро.

Председник Параолимпијског комитета Филип Крејвен рекао је да је цео параолимпијски покрет "уједињен у жалости".

Наводећи успех Параолимпијских игара, Крејвен је рекао да су Игре биле "јединствене, бразилске и чудесне".

Он је захвалио огранизаторима, такмичарима и гледаоцима пошто је предао заставу гувернеру Токија, где ће се 2020. године одржати Параолимпијске игре.

Овације публике добио је председник Организационог комитета Карлос Нузман, када је рекао: "Мисија је завршена".

"Бразил који толико волимо је показао свету шта све може да уради. Све је почело као сан, 20 година се трудимо. Многи су мислили да је немогуће. Али, не за Рио и Бразил. Немогуће се догодило. Бразилци никада не одустају", рекао је он.
 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи