Шта се догоди са напуштеним стадионима?

Велики број спортских објеката у једном тренутку постане део историје. Докле год врше своју функцију борилишта у центру су пажње, али када испуне своју мисију, често буду бачени у заборав.

Спортски стадиони од давнина представљају грађевине које, осим примарне улоге одржавања спортских надметања, имају и друге функције – на њима се организују разне свечаности, промоције, културне манифестације...

"Силвердоум" је стадион у Детроиту, на којем су мечеве играли локални "Лавови", чланови НФЛ лиге. Отворен је 1975. године и неко време је био највећи стадион америчког фудбала у САД, са капацитетом од 82.000 места.

Данас је потпуно запуштен. Иако је рушење било планирано за пролеће 2016. године, стадион и даље поносно стоји. За сада...

"Кендлстик парк" је деценијама био понос Сан Франциска. На њему су мечеве играли "Џајантси" и "Фортинајнерси", али је од 2014. године затворен.

Упркос захтевима да се стадион премести, "Кендлстик парк" је срушен 2015. године.

Уколико сте мислили да је прича о напуштеним стадионима карактеристична за САД, варате се.

Стадион "Хеленикон" је изграђен за потребе Олимпијских игара у Атини 2004. године. На њему су се играли бејзбол мечеви, док је у близини било организовано и такмичење у стреличарству.

Деценију касније, стадион је напуштен и претворен у ђубриште.

Слично је и са "Акватик центром", местом где је Мајкл Фелпс освојио осам медаља.

Берлински базен изграђен је 1919. године, на њему су одржане Олимпијске игре 1936. године, а фотографија је сликана 2008. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи