МОЛ лига: Убедљива победа Брашова у Београду

Хокејаши Београда забележили су и други пораз на старту регионалне МОЛ лиге. Брашов славио са убедљивих 5:1 (2:0, 3:1, 0:0).

Већ од самог почетка утакмице било је евидентно колико су хокејаши гостујуће екипе физички и технички надмоћнији тако да се победник у овом мечу није доводио у питање. Хокејаши Београда својски су се трудили да парирају одличној румунској екипи али су само у ретким тренуцима успевали да успоставе равнотежу на терену и озбиљније угрозе гол гостију.

Екипа из Брашова се очито за ову сезону изузетно појачала, усмеравајући амбиције ка самом врху МОЛ лиге. И поред евидентне надмоћи гостију, треба имати у виду да је Београђанима ово била друга тешка утакмица у само два дана тако да је и умор "плаво-белих" допринео убедљивој победи румунске екипе.

У тиму Београда треба истаћи канађанина Хуга Тјуркота, стрелца јединог гола за домаће, који се у ове две утакмице показао као изузетно корисно појачање. 

На прес конференцији, одржаној по завршетку утакмице, присутнима су се обратили тренер ХК Београд Крис Дрегберг и капитен домаће екипе Димитије Филиповић. Испред гостујућег тима говорио је тренер Мартин Лакрос.

Тренер Београђана Кристер Дреберг, рекао је да није све црно након овог пораза и да екипа има доста позитивних ствари да извуче.

- Дали су нам брзе голове, а екипа је још увек ровита од претходног меча. Ипак, треба споменути да је ово пројекат који неће направити резултате преко ноћи и да је потребно пуно рада како би се они остварили - рекао је Дреберг.

Капитен екипе Димитрије Филиповић је био мало оштрији на речима, рекавши да је екипа сада видела где стоји.

-Ово је тренутно реално стање наше екипе, али то не значи да нећемо радити да то променимо. Преостаје нам пуно рада, није ово резултат који смо заслужили али немамо избора сада, фокусирамо се на следећи меч - изјавио је Филиповић.

Мартин Лакрокс, тренер Короне Брашов изузетно је задовољан издањем његовог тима на свом дебију.

- Ово ми је први меч у МОЛ лиги и драго ми је што сам започео победом ову авантуру. Београд је нов тим и сигуран сам да ће нас касније у сезони добро намучити. Биће они у реду, леп је ово пројекат. Што се тиче саме утакмице, држали смо наш темпо од почетка до краја и то нам се исплатило. Сада се окрећемо мечу у понедељак како би покушали да наставимо позитиван низ - закључио је тренер гостујућег тима.

Хокејаши Београда следећег викенда путују на два везана гостовања у Будимпешту, где се 16. септембра састају са Ференцварошем а већ следећег дана их дочекује екипа Ујпешта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи