Читај ми!

Стрељачки савез негирао наводе Горана Максимовића

Председник Стрељачког савеза Србије Синиша Машовић негирао је наводе тренера Горана Максимовића да се Савез с непоштовањем односио према репрезентативки Ивани Анђушић Максимовић, али и осталим српским стрелцима на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

Бивши репрезентативац, олимпијски шампион из Сеула Горан Максимовић, који је лични тренер ћерки Ивани Анђушић Максимовић, јуче је у отвореном писму навео да су се пре Олимпијских игара у Рио де Жанеиру догодиле неке ствари које су утицале на менталну стабилност српских стрелаца.

Максимовић је љут што га ССС није уврстио у тренерски тим за Игре у Рију и да је одлука спортског директора репрезентације да у стручни штаб не уврсти тренере стрелаца из прве групе, изазвало велико негодовање у тиму.

Он је навео да је та одлука погодила Ивану Анђушић Максимовић, јер је "представљала омаловажавање постигнутог у каријери".

Синиша Машовић рекао је да је стрељачка репрезентација освојила девет рекордних олимпијских квота и да је на основу тога одређен састав такмичара за Олимпијске игре.

Он је навео да је поред акредитација за спортисте, ССС од пет тражених добио три акредитације за стручни штаб, чији је састав одређен на "најрационалнији начин", директор репрезентације, шеф стручног штаба и тренер Срећко Пејовић и тренери Драган Доневић и Бобан Марковић.

"Није могло бити говора о томе да са девет стрелаца иду као акредитована лица и лични тренери, од којих је један био и Горан Максимовић, као лични тренер стрелца Иване Анђушић Максимовић. Ове околности су њему добро познате обзиром да је стално запослени стручни сарадник у ССС-у и члан Стручне комисије ССС-а. Савез није располагао посебним акредитацијама или средствима за ОИ осим оних које је за те потребе добијао преко ОКС, а опредељење руководства Савеза је да се без унапред утврђених критеријума, супротно финансијском плану и намени, средства не троше", рекао је Машовић, наводи се у саопштењу.

"У том тренутку није било прихватљиво ни могуће жртвовати већ припремљену програмску активност Савеза, како би било који лични тренер туристички путовао у Рио о трошку Савеза", додао је предник ССС-а.

Машовић је одбацио наводе да се Савез са непоштовањем понео према освајачици сребрне олимпијске медаље из Лондона.

"Господин Горан Максимовић је као цењени спортиста и лични тренер Иване Анђушић Максимовић у целокупном припремном периоду, ради одласка на бројна такмичења и припреме ван земље, био ослобођен свих радних обавеза које би имао као стално запослени и плаћени стручни сарадник у ССС-у. У светлу ових чињеница, наводи господина Горана Максимовића о некаквом понижавању и непоштовању Иване или њега од стране руководства Савеза не заслужују коментар и не доприносе напретку стрељачког спорта", рекао је Машовић.

Он је поновио да учинак стрељачке репрезентације у Рију није испунио очекивања и да ће бити предмет стручне анализе и у име ССС-а упутио честитке свим српским спортистима на достојанству и пожртвовању које су исказали под заставом Србије на протеклим Олимпијским играма, а посебно освајачима медаља.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи