Читај ми!

Амерички фудбал: Србија у финалу Европског првенства Б групе

Репрезентација Србије ближа је А дивизији америчког фудбала у Европи пошто је победила селекцију Швајцарске са 17:0 на Европском првенству Б групе у Лињану и играће у финалу 4. септембра против домаћина Италије, саопштила је Српска асоцијација америчког фудбала.

За најкориснијег играча меча проглашен је Милош Лишанин, играч дефанзивне линије.

Уз звуке "Марша на Дрину" репрезентација Србије еурофично је истрчала пред неколико стотина гледалаца на терен стадиона у Лињану, наговестивши победу у овом сусрету.

Први напад припао је тиму Србије, који је успео да га брзо материјализује. На асистенцију квотебрека Давида Лукића Ханомихла Филип Недељековић је ухватио је пас и донео Србији почетно вођство.

Прва четвртина у потпуности је припала нашем тиму. Нарочито се истакла одбрана која је сваки покушај Швајцараца спречавала, те напад противника као да није ни постојао. У том делу игре истакао се Горан Зец пресечним пасом и тачдауном, чиме је Србија повела са 14:0.

Слична игра на страни Швајцарске виђена је и у наставку уз нешто несигурнији напад и одличну одбрану српских "орлова".

Друга деоница завршена је без поена па се на одмор отишло при истом резултату - 14 : 0 за Србију.

Пауза као да није пријала ни једнима ни другима јер су оба тима наставила у устом ритму. Моћна одбрана Србије није дозволила противничком нападу да пређе 10 јарди, а у неким тренуцима нису се мрднули ни јард од линије скримиџа.

Напад "српских оклопника", као у првој четвртини, заиграо је нешто силовитије у последњој деоници меча. Више трчањем него пасом освајали су терен, што их је довело на 20-ак јарди од енд-зоне Швајцараца.

Кикер Дарко Класан успео је да поентира филд-голом, увећавши предност Србије на 17 : 0, што је било пресудно да се уђе у мирнију завршницу. Иван Недељковић осујетио је потом још један напад атрактивном интерсепцијом и у тим тренуцима победник у овом мечу није довођен у питање.

Добила је селекција Швајцарске у самом финишу утакмице прилику да постигне почасни поен, нашавши се на три јарде он енд-зоне Србије, али као и све претходно до тада, одбрана Србије је бранила.

Дефанзивни координатор у стручном штабу Предраг Дурлић Вујић истакао је након меча да је знао и очекивао да ће меч више бити усмерен на дефанзиву, те су у складу с тим екипу и припремали за Швајцарску, због чега и није било већих изненађења.

"Добро смо отворили меч и то је био кључ успеха. Напад је добро кренуо, и све даље што смо градили било је кроз одбрану. Хтели смо да се "штедимо" за утакмицу против Италије, а све даље што се догодило било је како смо и очекивали", рекао је Предраг Дурлић Вујић.

Милош Лишанин, најкороснији играч меча, истакао је да је договор са стручним штабом и главним тренером Дагом Аткинсоном испоштован и све што је речено током припрема, пренето је на терен.

"Захвалан сам целом тиму! Прорадио је 'српски инат' у овом мечу и мислим да имамо одличан тим, одличан стручни штаб. Припремићемо се за Италијане најбоље могуће. Како они мисле да могу нас да победе, тако ја верујем да можемо и ми њих. Даћемо све од себе", рекао је Лишанин.

"Орлови" ће финалну утакмицу за пласман у А дивизију играти против Италије, која је победила Израел 40:10. Тај меч игра се у недељу 4. септембра од 19 часова.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи