Читај ми!

Почела шаховска олимпијада

Српска женска репрезентација учествоваће на 42. шаховској олимпијаду, која се од 1-15. септембра одржава у Бакуу, у Азербејџану. Велемајстор и уједно селектор наше репрезентације Бранко Дамњановић, свакодневно по неколико сати марљиво ради са шахисткињама, како би достојно представљале Србију, која има дугу шаховску традицију.

Пред њима 64 шаховска поља и будне очи селектора. Предлажу, анализирају, помно повлаче сваки потез. Шахисткиње олимпијске репрезентације Србије у хотелу Бреза у Врњачкој Бањи, припремале су се за Олимпијаду.

"Јако лепо смо овде примљене, божанствени су услови за рад, и за живот овде, и захваљујем се свима који су помогли да се одрже макар кратке припреме, да се окипимо, да мало погледамо, размотримо неке позиције, да се уиграмо, да би отишли тамо у најбољој могућој форми", каже Љиља Дрљевић, државна првакиња у шаху.

Додајући, да немају ни једну професионалну играчицу, већ да све имају неке своје професије, али се истовремено нада што бољој игри, и резултати ће доћи.

На Шаховској олимпијади Србију ће представљати шахисткиње, Ирина Чољушкина, Љиља Дрљевић, Јована Ерић, Адела Великић и Јован Војиновић.

"Састав је најбољи који смо могли да саставимо у овом тренутку, очекујемо да покажемо што бољу игру, каже велемајстор Бранко Дамњановић селектор женске шаховске репрезентације Србије.

Од 130 репрезентација, осам прворангираних екипа чине професионалне шахисткиње, али упркос томе наше девојке су на претходним такмичењима играле неколико пута потпуно равноправно са њима, додаје Дамњановић.

Након припрема у Врњачкој Бањи, српске шахисткиње су отпутовале у Баку где ће покушати да међу 130 репрезентација потврде да се с разлогом налазе међу 30 најбољих.

Шаховска олимпијада се одржава од 1.-15.септембра.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи