Читај ми!

Андреа Арсовић чува прво место на европској листи

Олимпијске игре су условиле доста промена на ранг листама Европске стрељачке конфедерације, али, ипак, не толико много као на светским листама, за коју се не бодују континентална такмичења.

Иако у Рију није дошла до финала Андреа Арсовић је и на септембарској листи за ваздушну пушку сачувала прво место, на којој је још од јуна прошле године. Бодовна залиха коју је скупила златним медаљама на Европским играма, Европском првенству и успесима у Светским куповима је довољна да задржи прво место испред другопласиране Немица Барбара Енгледер. Немица је била најуспешнија Европљанка ваздушном пушком у Рију, где је освојила четврту позицију.

Уз Арсовићеву Србија има још седам стрелаца и десет пласмана међу десет најбољих. Високе позиције држе Дамир Микец (четврти ваздушни пиштољ, пети малокалибарски пиштољ), Ивана Анђушић Максимовић (пета МК пушка тростав, шеста ваздушна пушка), Бобана Величковић (пета ваздушни пиштољ), Зорана Аруновић (шеста ваздушни пиштољ), Миленко Себић (шести МК пушка тростав), Димитрије Гргић (седми малокалибарски, девети ваздушни пиштољ) и Стеван Плетикосић (седми МК пушка лежећи).

Изузимајући Андреу Арсовић сви лидери на августовским европским листама у класичном стрељаштву су током минулих месец дана изгубили прва места.

Европски стрелци су на ОИ освојили пет златних медаља у дисциплинама класичног стрељаштва, али успеси у Рију нису свима донели челне позиције на континенталним, за разлику од светских листа. Титулом олимпијског првака до првог места дошли су Немац Хенри Јунгхенел (МК пушка лежећи), Гркиња Ана Коракаки (МК пиштољ), Немица Барбара Енгледер (МК пушка тростав) и Италијан Николо Кампријани (ваздушна пушка). Кампријани је сем ваздушном пушком тријумфовао и у троставу ( у коме је одбранио титулу), али на листи је направио напредак са 16. на друго место. Челну позицију држи Сергеј Каменски (Русија), сребрни из Рио де Жанеира.

Млада Гркиња Ана Коракаки је сем малокалибарским, преузела прву позицију у Европи и ваздушним пиштољем, којим је у Рију "упуцала" бронзу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи