Читај ми!

Николић уручио државну заставу параолимпијцима Србије

Председник Србије Томислав Николић примио је параолимпијце Србије и свечано им уручио државну заставу коју ће носити на Параолимпијским играма у Рију.

Николић је у Председништву заставу предао стонотенисерки Борислави Перић-Ранковић и од ње заузврат добио рекет.

"Са посебним осећањем причам о параолимпијцима, свесни да испраћамо људе који су превазишли многе границе, али и постали нада за људе који нису пронашли себе у спорту и којима сте узор. Радујем се томе што се такмичите и нека ова застава буде симбол Србије и успеха у Рију", рекао је Николић.

Николић је, у друштву министра омладине и спорта Вање Удовичића, параолимпијцима пожелео да се из Рија врате са много медаља.

"Верујем да ће вас Србија на прави начин дочекати после Игара. Параолимпијски спортови морају да буду наша свакодневица. Навијајте једни за друге, обрадујте нас и нека Србија засија и на том небу као на Олимпијским играма", поручио је Николић параолимпијцима.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић позвао је нацију да са великом пажњом испрати наступ српских такмичара на Параолимпијским играма.

"Податак да ће рекордан број параолимпијаца бити у Рију показатељ је колико их држава уважава. Сами по себи су победници и верујем да ћемо се веселити великим успесима. Желим им пуно среће и да се из Рија врате још радоснији", казао је Удовичић.

Први човек Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић захвалио се држави и Министартсву омладине и спорта на подршци.

"Испраћај на Игре је добра традиција, а сада је и појачана освајањем много медаља олимпијаца пре нас. Верујем да ћемо и ми бити успешни", истакао је Мићовић.

Стонотенисерка Борислава Перић-Ранковић додала је да се нада да ће целој нацији осветлати образ.

Параолимпијске игре у Рију одржаће се од 7. до 18. септембра.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи