Нови извештај WADA: Руска држава штитила допинг!

Светска антидопинг агенција WADA, навела је у свом најновијем извештају да су московска антидопинг лабараторија и Министарство спорта штитила руске спортисте који су узимали недозвољена средства током зимских Олимпијских игара 2014. године у Сочију.

Уз то, како се наводи, руско Министарство спорта надгледало је и одобравало манипулације резултатима спортиста, док је Федерална служба безбедности Русије (ФСБ) учествовала у махинацијама и планирала замену образаца допинг тестова руских атлетичара током игара у Сочију.

У извештају се директно оптужује министар спорта Виталиј Мутко, који је наводно био у току са свим тим дешавањима.

Додаје се да је поред ЗОИ у Сочију, допинг употребљаван и на Светском првенству у атлетици 2013. године, као и Универзијади 2013. и Светском првенству у воденим спортовима 2015. године, одржаним у Казању.

За очекивати је да се отужена страна врло брзо огласи поводом нових оптужби WADA.

Руским спортистима угрожен је наступ на играма у Рију, а као алтернатива се спомиње учешће под олимпијском заставом. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи