Историјски подвиг: Србија трећа на "Нејмарових пет"

Звучи као сан, али је јава - Србија је заузела треће место на светском завршном фудбалском турниру у Бразилу, пошто је крагујевачка екипа Даг&Ред дошла до полуфинала "Neymar Jr's Five" такмичења у Сао Паолу!

Најбољи тимови из 46 земаља, два дана изванредног фудбала и сунчано време у Бразилу били су шлаг на торти "Neymar Jr's Five" турнира, једног од највећих глобалних "5 на 5" турнира. Са преко 65.000 играча, 10.000 тимова са шест континената који су се протеклих шест месеци такмичили, финале "Нејмарових пет" је употпунило изванредно фудбалско лето.
 
Момци из Крагујевца, који су се кроз серију квалификационих турнира изборили да представљају Србију на светском финалу, тихо су грабили ка завршници, били су други у групи иза Аргентине, али су онда редом падале Русија (2:0), Норвешка (5:0) и Мексико (1:0), у полуфиналу су поражени од бразилске екипе из Рија са 5:0. Пошто је Бразил идентичним резултатом у финалу савладао Холандију, треће место припало је српској екипи. Ипак, треба имати у виду да су се Крагујевчани суочили са једном повредом у четвртфиналу, чиме је успех и већи.

"Није мала ствар бити трећи на свету, дошли смо у Бразил са жељом да се само што боље представимо и часно играмо под заставом Србије, нисмо могли да знамо шта нас чека од толико екипа из 46 земаља, а дошли смо до самог врха. Бразилци јесу били сјајни у полуфиналу, али смо и ми имали један мали пех, јер нам се Душан Петровић повредио током утакмице са Мексиком, није могао да игра и практично је само стајао у пољу. И поред тога, нема разлога да жалимо превише, ово је успех за понос, кад знаш колико је тешко било догурати до самог врха тамо где се за фудбал живи и дише", рекао је Милош Кочић.

Као поносни чланови трећег тима света у фудбалу "5 на 5", у Србију ће се вратити још Немања Аничић, Филип Матовић и Огњен Орешковић. О њиховом успеху довољно говори и чињеница да су иза себе оставили чак 10.804 тима који су још учествовали на "Neymar Jr's Five" квалификацијама.

Интернационална супер зведа Нејмар да Силва поздравио је учеснике, а тимови су пред препуним трибинама стадиона у Сао Паулу приказали шмек уличног фудбала. Ас Барселоне је осмислио ово необично такмичење по својим правилима, по којима је и играо у детињству, када је само маштао о великим дометима. Екипа губи по члана сваки пут када прими гол, а игра се све док једна екипа не остане без играча, или док се не заврши 10-минутна партија.

Након турнира Нејмар је изјавио: "Ово је прави улични фудбал. Ово је место где је Бразилски фудбал рођен и место одакле ја долазим. Утакмице су биле сјајне, обзиром да је терен оивичен лопта није могла да изађе тако да игра није престајала ни једног тренутка. Било је задовољство гледати све ове момке, а драго ми је да сам и ја имао прилику да одиграм једну утакмицу."

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи