Читај ми!

Сутра дуел Србија - САД у кик боксу

Кик бокс селекција САД супроставиће се у четвртак репрезентацији Србије на међународном турниру у Кончареву код Јагодине. Турнир се традиоционално сваке године одржава на сеоску славу Ивањдан, 7. јула, организује га Кик бокс клуб "Палмини тигрови" из Јагодине, а за посетиоце улаз је бесплатан.

Реперезентацији САД супроставиће се репрезентативци Србије из КБК "Палмини тигрови" појачани једним репрезентативцем из Футога и кик боксерком "Црвена Звезда - Делије" Београд.

Кик бокс турнир у Кончареву, око шест километара источно од Јагодине, на левој обали Велике Мораве, убраја се међу најпосећеније у овом делу Европе, одржава се на отвореном, и у просеку га гледа око 10.000 људи.

Србију ће представљати Бобан Маринковић, Александар Коновалов, Слободан Мијајловић из "Палмини тигрова", Немања Пантелић из Футога и Дијана Дабетић из "Црвена звезда - Делије".

Њима ће се супроставити: Џо Милер, Кори Сант Хаген, Нејт Ричардсон, Омари Бојд и Кетрин Јанг.

Професионални првак света Александар Коновалов из "Палминих тигрова", боксоваће са Кори Сант Хагеном (63,5 килограма).

Све борбе ће бити у дисциплини К 1, три рунде по три минуте, речено је Тањугу у клубу.

Маринковић ће боксовати са Џо Милером (60), Михајловић са Нејт Ричардсоном (67), Пантелић са Омари Бојдом (81) а Дабетић са Кетринг Јанг (65) килограма.

"Биће то жестог судар Србије и САД, земље где је настао кик бокс", кажу организатори турнира.

На турнир је позван и председник Владе Александар Вучић, а власник "Палминих тигрова" Драган Марковић - Палма, рекао је Тањугу, да очекује 13.000 гледалаца и првог потпредседника владе и коалиционог патрнера Ивицу Дачића и неколико амбасадора.

Мечу ће присустовати и председник Светске кик бокс федерације Борислав Пелевић.

Реч је о 19. турниру познатом и по томе што је међу гледаоцима, увек буду амбасадори и преставници амбасада у Београду, министри у Влади Србије, а у гледалишту су били и актуелни председници Србије, скупштине и други.

На досадашњим турнирима у Кончареву наступале су репрезентације: Италије, Русије, Бугарске, Хрватске, Турске, Грчке, Шпаније, Украјине, Француске, Мађарске, Македоније, Босне и Херцеговине, Пољске, комбинована репрезентација Чешке и Словачке, Португалије... Србија је изгубила само од Русије и Португалије.

Власник и оснивач "Палминих тигрова" је народни посланик, председник Скупштине града Јагодине и Јединствене Србије Драган Марковић Палма, који је рођен и живи са породицом у Кончареву и слави Ивањдан.

Турнир почиње у 20,30 сати, а у забавном програму, пре и после мечева, наступиће певачица Светлана Цеца Ражњатовић.

За све посетиоце турнира улаз је бесплатан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи