Читај ми!

Тужилаштво захтева 15 година затвора за Писторијуса

Тужилац Гери Нел затражио је петнаестогодишњу затворску казну за јужноафирчког параолимпијца Оскара Писторијуса за убиство своје девојке Риве Стенкамп.

Он је излажући последњу реч на суду у Преторији рекао да би Писторијус требало да буде осуђен на најмање петанест година затвора. Минимална казна за убиство у Јужној Африци је 15 година затвора, а судија може да је умањи у неким ситуацијама.

Писторијус је 14. фебруара 2013. године у својој кући убио своју девојку Риву Стенкамп ватреним оружјем кроз затворена врата купатила, пошто је, како је рекао, мислио да је провалник.

Он је прво осуђен за убиство из нехата и добио је петогодишњу затворску казну, али је Апелациони суд Јужне Африке преиначио ту пресуду и осудио га за убиство. Уставни суд одбацио је жалбу параолимпијца на пресуду за убиство.

Шестоструки освајач златне медаље на Параолимпијским играма пуштен је крајем октобра у кућни притвор, после годину дана у затвору. Према тренутним условима кућног притвора, Писторујусу је дозвољена одређена слобода кретања ван куће.

Писторијус је у кућном притвору пошто је одслужио годину дана у затвору од петогодишње казне за убиство из нехата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи