Нибали најбржи на Трци око Италије

Бициклиста Астане Винченцо Нибали победио је у Трци око Италије, а у последњој, церемонијалној етапи победио је Ђакомо Ницоло.

Нибали је тако други пут у каријери победио на Ђиру, после 2013. године.

То је четврта титула за италијанског бициклисту у најважнијим тркама, пошто је 2014. године победио на Тур д'Франсу, а четири године раније на Вуелти.

У петак, две етапе пре краја, Нибали је скоро пет минута заостајао за Стивеном Крујсвијком, али је успео да надокнади заостатак. У томе му је помогао и Холанђанин, који је пао у снег током етапе. Нибали је последњу етапу возио розе бициклом, како би прославио победу, пошто му је било потребно да безбедно заврши трку како би обукао розе мајицу победника.

Он је трку завршио са 52 секунде испред Естебана Чавеса из екипе Орика Грин Еџ, а трећи је био Алехандро Валверде из екипе Мовистар са минут и 17 секунди заостатка за победником.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи