Читај ми!

Стреличарство

Исидори сребро у Камнику

Исидора Величковић, такмичарка Стреличарског клуба „Наисус 2003“ из Ниша освојила је сребрну медаљу на Централноевропском купу у Камнику у Словенији олимпик стилом у јуниорској категорији.

У квалификацијама имала је шести резултат од осам јуниорки са 516 кругова. Катарина Сикируш, друга српска такмичарка, била је трећа пре распуцавања са 545 кругова, док је Чарна Брзаковић заузела осмо место са 451 кругом.

У четвртфиналу, Брзаковићеву је избацила Словенка Лехарнар, док је у „српском дербију" Величковићева била боља до Сикируш и пласирала се у полуфинале.

У изузетно узбудљивом полуфиналу Велићковићева је против Уршке Чавич (Словенија) повела са 5:1, али је Словенка изједначила и одлучивала је додатна „златна стрела". Нишлијка је погодила десетку, Словенка деветку и Исидор Величковић је отишла у финале где је Лехарнар славила са 6:0. Бронза је припала Чавичевој.

"Исидори Величковић ово је прва јуниорска сезона и лепо јој је почела на међународном плану", каже њен тренер Драган Карафилиповић.

"Нисмо имали довољно времена да дотерамо лук и због тога резултатом у квалификацијама не можемо да будемо задовољни. Међутим у распуцавању се сјајно борила, посебно у полуфиналу и сребро јој је заслужена, дивна, награда", додао је он.

У Камнику се одржава и „Вероника куп" у сениорским категоријама који ће се бодовати за ранг листе и на коме учествује већи број српских такмичара и такмичарки. Квалификација олимпик и компаунд стилом су биле у суботу до позних поподневних часова, а у недељу су распуцавања.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи