Шведска слави 100, а Србија 10 година карлинга

Шведска карлинг асоцијација обележава 100 година постојања, а прослави у Карлштаду присуствоваће и потпредседница Националног савеза за карлинг Србије Дара Гравара, која учествује на Светском првенству мешовитих парова.

Како је саопштио Карлинг савез Србије, главна прослава одржаће се током петог Светског конгреса, који ће се одржати средином септембра у Стокхолму, управо је Београд, где је одржан четврти конгрес, предао "штафетну палицу" председнику Шведске карлинг асоцијације Микаелу Марклунду.

Прослава шведског савеза је прилика и да се обележи 10 година карлинга у Србији, подсећањем на шампионат Европе у Базелу 2006. године, првог великог такмичења на којем је учествовао српски тим.

"У ових 10 стигли смо од првог учешћа на Европском до првог учешћа на Светском карлинг првенству, а пре три године је наша мушка репрезентација освојила бронзану медаљу на Европском првенству у групи Ц. Сви наведени успеси су постигнути без постојања хале за карлинг где би наши репрезентативци и сви други заинтересовани могли да тренирају свакодневно", наводе из Карлинг савеза, уз посебну захвалност Олимпијском комитету Србије (ОКС) и људима из дијаспоре који су омогућили да екипа 2006. године отпутује у Базел.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи