Сотомајер: Велика част бити део Београдског маратона

Легендарни кубански атлетичар Хавијер Сотомајор рекао је да му је изузетна част што је изабран за промотера "велике манифестације" какав је предстојећи 29. Београдски маратон.

"Хвала свима, али пре свега што сте ме позвали да будем део 29. Београдског маратона. Жао ми је што ћу кратко бити овде, пре свега због вашег гостопримства. Честитам свима на овоме, јер радите нешто много лепо. Сваке године се све више људи бави спортом, а то је добро, јер тежимо ка нечему здравијем", рекао је Сотомајор на завршној конференцији уочи 29. Београдског маратона.

Сотомајору, светском рекордеру у скоку у вис, ово је друга посета Србији.

"И поред тога што нисам често долазио овде, упознат сам са резултатима ваших спортиста у свету. То није мала ствар. Пре свега ми је позната једна особа, а то је Драгутин Топић, који је оборио мој јуниорски рекорд, али и поред тога ми смо и дан данас велики пријатељи", рекао је Сотомајор уз осмех.

На новинарску констатацију да ће боравити сутра у Београду и да се поред одржавања мартона на стадиону Рајко Митић игра и 151. "вечити" дерби између Црвене звезде и Партизана, Сотомајер је рекао да воли фудбал и да ће радо отићи на утакмицу уколико буде имао времена.

Овогодишњи 29. Београдски маратон, који је на програму сутра од 10 часова, почеће са своје традиционалне позиције у центру града, на углу Булевара краља Александра и Ресавска улице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи