Читај ми!

Српски стрелци на Светском купу, на олимпијском стрелишту у Рио де Жанеиру

Репрезентативка Србије у стрељаштву Андреа Арсовић рекла је да ће учешће на Светском купу које се управо одржава у Рио де Жанеиру такмичари искористити да се упознају са условима на стрелишту на коме ће се одвијати такмичења на Олимпијским играма овог лета у том граду. Ваздушном пушком сутра ће гађати 81 такмичарка, а ваздушним пиштољем 70 стрелаца. Прва финала на програму су у суботу поподне и увече по средњоевропском времену.

Како се наводи у данашњем саопштењу, репрезентацију Србије ће на Светском купу у Рио де Жанеиру, који траје до 24. априла, представљати десеторо стрелаца: Андреа Арсовић, Ивана Анђушић Максимовић, Стеван Плетикосић, Милутин Стефановић, Миленко Себић (пушка), као и Јасна Шекарић, Зорана Аруновић, Бобана Величковић, Дамир Микец и Димитрије Гргић (пиштољ).

"Свима је изузетно важно учешће на другом овогодишњем Светском купу, јер је то предолимпијски турнир. Такмичићемо се на стрелишту на коме ће бити одржане Олимпијске игре, упознаћемо се с предностима и манама. Посебно је важно да осетимо малокалибарско стрелиште које је на отвореном, па је специфично. Користиће нам да видимо да ли је ветровито и на каквом је терену", рекла је европска првакиња ваздушном пушком Андреа Арсовић.

Арсовић и Анђушић Максимовићева ће се сутра такмичити у дисциплини ваздушна пушка, а Дамир Микец и Димитрије Гргић пиштољем.

Стрелци су први српски спортисти који ће упознати олимпијско борилиште и надају се да ће имати прилике да виде још неке објекте, као и олимпијско село.

"Трудићемо се да сакупимо што више утисака и пренесемо их осталим нашим спортистима", навела је Анђушић Максимовићева.

Олимпијска вицешампионка малокалибарском пушком једина је од српских стрелаца учествовала на првом овогодишњем Светском купу у Бангкоку. Она се пласирала у два финала, ваздушном пушком је била седма, а малокалибарским оружјем осма.

Конкуренција на Светском купу у Рио де Жанеиру је јака. Ваздушном пушком сутра ће гађати 81 такмичарка, а ваздушним пиштољем 70 стрелаца. Прва финала на програму су у суботу поподне и увече по средњоевропском времену.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи