Читај ми!

Гутовој мали кристални глобус у супервелеслалому

Победница Светског купа швајцарска скијашица Лара Гут освојила је мали кристални глобус у супервелеслалому, пошто је у данашњој трци у Сент Морицу заузела друго место.

Гут је трку завршила за 1:19,34 минута, а кроз циљ је прошла са 0,41 секунду заостатка за победницом Тином Вајрајтер из Лихтенштајна. Трећа кроз циљ прошла је Корнелија Хетер из Аустрије са 0,59 секунди заостатка за победницом.

Гут је тако у поретку супервелеслалома претекла повређену Американку Линдзи Вон. Швајцаркиња је у последњу трку ушла са 19 бодова заостатка за Вон и за освајање титуле било јој је потребно да заврши међу првих шест.

"Ово је била дуга сезона, са много успона и падова. Срећна сам што је скоро готова и што сам поново могла да освојим титулу у супервелеслалому. Није било лако, као пре две године. Тада сам сјајно почела сезону и доминирала сам супевелеслаломом. Ове године сам се борила за сваки бод", рекла је Гут.

Гут је прва у поретку супервелеслалома са 481 бодом, друга је Вајрајтер са 436, а трећа је Вон са 420 бодова.

У генералном поретку Светског купа Гут је прва са 1.462 бода, Вон је друга са 1.253 а трећа је Викторија Ребенсбург из Немачке са 1.047 бодова.

"Ми смо скијаши. Када дођемо на старт желимо да победимо. Не видим зашто бих, само зато што сам освојила Светски куп, морала да се тиме задовољим и да престанем да желим победу у осталим тркама. Желим брзо да скијам", рекла је Гут.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи