Злато за српски микс!

Српски стрелци Зорана Аруновић и Дамир Микец освојили су златну медаљу ваздушним пиштољем у дисциплини микс на Шампионату Европе у Ђеру, победивши у финалу Украјину (Олена Костевич - Олех Омелчук) са 5:4.

Украјински тандем водио је са 3:0 али се српски микс вратио у меч, изједначио а затим и повео са 4:3. Украјински пар је дошао до 4:4 да би у петој серији Аруновићева и Микец били бољи 19,2:18,9 добили "златни" поен и победу од 5:4.

Бронзу је освојила Чешка (Силвија Зискалова - Јиндрих Дубови) победивши са 5:4 Русију (Виталина Бацарашкина и Владимир Исаков).

Аруновићева је на овом првенству освојила три медаље - злато у миксу, сребро са екипом и појединачну бронзу. Микец има злато у миксу и бронзу са екипом.

Ово је шеста медаља српског страљаштва у Ђеру, трећа златна.

Пре Аруновићеве и Микеца, злато су освојили сениорка Андреа Арсовић (ваздушна пушка) и женска јуниорска репрезентација пушком (Бабић, Коларевић, Вукашиновић), сребро женска сениорска репрезентација пиштољем, а бронзе Зорана Аруновић (сениорке, пиштољ) и мушка репрезентација пиштољем (Гргић, Микец, Петров).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи