Мали: Надамо се најбољем ЕП у футсалу у историји

После организације Европског првенства у ватерполу, Србија има још једну велику прилику да покаже организационе способности и љубав према спорту, рекао је градоначелник Београда Синиша Мали на пријему за учеснике Европског шампионата у футсалу.

Градоначелник Београда Синиша Мали приредио је пријем за учеснике Европског шампионата у футсалу и поручио да је уверен да ће јубиларнин десети турнир, коме је Србија домаћин, бити најбољи у историји.

"Још смо под утиском феноменалног спектакла и успеха Европског првенства у ватерполу, а кроз два дана нас очекује још једна велика прилика да покажемо организационе способности и љубав према спорту. Београд се на овај начин враћа на светску мапу организатора великих спортских догађаја. Ове године нас очекује квалификациони турнир за ОИ у кошарци, следеће Европско дворанство првенство у атлетици и то је доказ да велике спортске организације виде Београд као способног партнера да стави своје ресурсе на услугу свима", рекао је Мали обраћајући се гостима у Скупштини града.

Он је нагласио да је Уефа највећа европска спортска организација и чињеница да је Београду указала част да буде организатор ЕП у футсалу, ставља главни град Србије у ред најбољих организатора.

"Спорт је најбољи амбасадор Србије, а фудбал је најпопуларнији спорт на свим меридијанима и не постоји особа на свету која није гледала бар једну утакмицу. Узимајући све то у обзир, ово такмичење је изузетно важно за промоцију Београда и његово позиционирање међу најатрактивније спортске дестинације", поручио је Мали.

Председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Томислав Караџић изразио је задовољство што се у Београду одржава турнир највишег ранга на континенту и што је Србија добила поверење руководства Уефе.

"Са задовољством смо се прихватили ове обавезе и у консултацији са градоначелником и министром спорта Удовичићем договорили смо се да овај турнир сместимо у Арену, познату по многим догађаима, пре свега спортским, који из Београда и Србије шаљу најбољу слику у свет", истакао је Караџић.

Специјални изасланик Уефе Зоран Лаковић, доскорашњи генерални секретар ФСС, рекао је да је поносан што се шампионат Европе одржава у његовој земљи.

"Са задовољством пратимо развој футсала и чинимо све да се створе максимални услови за даљу популаризацију и развој. Футсал у Србији има богату историју и такмичење у Београду, у конкуренцији, која никад није била јача, обећава да ће трибине у Арени бити испуњене, да ће навијачи уживати", оценио је лаковић.

Очекивања да ће Беогард поново бити сјајан домаћин изнео је и председник Скупштине града Никола Никодијевић.

"Верујем да ћемо послати сјајну поруку Европи, да ће Арена бити испуњена до последњег места и да ћемо организовати најбоље такмичење до сада. Наша одлука је да се трудимо да сваке године имамо бар по једну Европско првенство и да се Београд позиционира као сјајан организатор у европским оквирима", рекао је Никодиојевић.

Директор такмичења Здравко Јокић изјавио је да је све спремно за почетак такмичења и да верује да ће гости из 12 земаља учесница бити задовољни.

"Организатори Европског првенства у ватерполу поставили су високе стандарде, а ми се надамо да ћемо у најмању руку успети да поновимо оно што су они урадили", рекао је Јокић.

Шампионат Европе у футсалу биће одржан од 2. до 13. фебруара, а турнир ће у уторак у 18.30 сати бити отворен утакмицом између Србије и Словеније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи