Читај ми!

Николић: Велико интересовање за Београдски маратон

Директор Београдског маратона Дејан Николић изјавио је данас да је интересовање за овогодишњу трку велико, пошто се до сада пријавило више од 2.500 маратонаца и полумаратонаца из 42 земље.

"Интересовање за 29. Београдски маратон превазилази сва очекивања и сваким даном се пријављује све већи број учесника из земље и иностранства. До сада је пријављено више од 2.500 учесника из 42 земље. Посебно нас радује чињеница да је у домаћим оквирима трчање постало популарно и да му се посвећује све више грађана, поготово младих и припадница женске популације, где и видимо највећи и стални тренд пораста по броју учесника у последњих неколико година, али и највећи потенцијал у развоју тркачког покрета у Србији", рекао је Николић за магазин Дистанс ранинг.

Пријављивање за 29. Београдски маратон електронским путем почело је шест месеци пре трке, која ће се одржати 14. априла.

"Наша жеља и мисија, као организатора Београдског маратона, јесте да трчање као покрет здравља постане свакодневни вид рекреативне активности у што ширим категоријама становништва у Београду и Србији. Такав тренд је присутан и у регионалном окружењу одакле нам се за учешће на Београдском маратону пријављује све већи број такмичара", додао је Николић. Он је рекао да очекује око 20.000 учесника у Трци задовољства.

Николић је навео да се све већи број страних самоплатежних учесника из Грчке, Русије, Велике Британије, Шпаније, Холандије, САД, Кине, Непала, Бразила, Индије и Јужне
Африке, појединачно и у организованим групама, пријављује за Београдски маратон.

"Верујемо да ће се тај тренд наставити у дужем временском периоду и да можемо да се приближимо и броју од 10.000 учесника у маратону и полумаратону, можда већ наредне године, када ће у потпуности заживети и заједнички пројекат Града Београда, Туристичке организације Београда, Туристичке организације Србије и Београдског маратона чији је циљ стална промоција Београда као туристичке дестинације, Београдског маратона и повећање туристичког промета у Београду и Србији", рекао је Николић.

Прошлогодишњи 28. Београдски маратон имао је рекордан број од 4.500 учесника у полумаратону и маратону из 54 земље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи