Читај ми!

Менинг надиграо Брејдија, Денвер и Каролина на Суперболу

Денвер Бронкоси и Каролина Пантерси играће ове године у финалу америчког фудбала НФЛ, Суперболу. Денвер је у финалу америчке фудбалске конференције (АФЦ) ноћас победио акутелне шампионе Њу Ингланд Петриотсе са 20:18. Пејтон Менинг је тако опет надиграо Тома Брејдија и води са 3:1 у победама када се ради о дуелима за шампиона конференције АФЦ.

Бронкоси су прошли у велико финале захваљујући одбрани, а кључни детаљ утакмице догодио се у првој четвртфини када је Њу Ингланд промашио претврање након тачдауна. Периотсима је управо тај један поен недостајао макар за продужетак.

Том Брејди одиграо је слаб меч, односно колико му је одбрана Денвера дозволила. Шампион НФЛ је на крају ишао на све или ништа, смањио је на 18:20, затим је ишао на претварање за два поена, али није успео.

У дугогодишњем ривалству Пејтон Менинг је тако шести пут у 17 окршаја био бољи од Тома Брејдија, али води са 3:1 у победама када се ради о дуелима за шампиона конференције АФЦ.

Каролина Пантерс је у финалу Националне фудбалске конференције (НФЦ) победила Аризону Кардиналсе са 49:15.

Квотербек Пантерса Кем Њутон је током утакмице бацио за два тачдауна и постигао још два, па је његова екипа убедљивим резултатом изборила пласман на Супербол.

Каролина је ноћас постигла 49 поена, највише у овој сезони, а та екипа води у НФЛ са 500 поена. Послеђи пут када је нека екипа постигла 49 и више поена у финалу једне конференције било је 1990. године, када је Бафало победио Лос Анђелес Рајдерсе са 51:3, у финалу АФЦ.

Супербол, јубиларни 50. одржаће се 7. фебруара на стадиону Сан Франциско Фортинајнерса, у Санта Клари.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи