Кикинђанин најуспешнији дизач тегова у држави

Пауерлифтинг савез Србије прогласио је 23-годишњег Кикинђанина Владимира Булатовића за најбољег дизача тегова у Србији за 2015. годину.

Ласкаву титулу најуспешнијег такмичара Србије у дизању тегова Владимир Булатовић, студент Факултета спорта и физичког васпитања у Новом Саду, заслужио је победама на прошлогодишња четири домаћа такмичења и једном интернационалном.

Иако још јуниор, на сваком је освојио златну медаљу у својој категорији плус 120 килограма и
оборио националне рекорде у категоријама Опен и Јуниор у свим дисциплинама и у тоталу.

Владимир каже да је дизањем тегова почео да се бави онда кад је са четрнаест година рекреативно са друштвом отишао у теретану и приметио да му дизање тегова иде боље него осталима:

„Много веће терете сам подизао од вршњака, па чак и од старијих. Тако сам заволео тегове и одлучио да наставим тиме да се бавим.”

Да би све било што јасније, треба рећи да овај 23-годишњак из Чучња подиже 290 килограма, мртвим дизањем 330, бенч пресом 217,5 килограма и најбољим тоталом у Србији - чак 837,5 килограма.

Тренира пет дана у недељи. У теретани проводи између два и три сата зависно од тога шта је тог дана на режиму, а током сваког тренинга подигне између двадесет и тридесет тона.

„Што се тиче исхране она мора бити разноврсна и морам пуно да једем да би се што боље регенерисао, да не би дошло до повреде и да би на следећем тренингу могао дати максимум”, објашњава наш најбољи дизач тегова.

Владимир Булатовић се тренутно такмичи за најтрофејнији клуб у држави Гладијатор из Елемира, а поред тога, члан је репрезентације Србије у бобу и наступа за сениорску екипу Клуба америчког фудбала Мамути из Кикинде.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи