СП у ски летовима, Гангнес води испред Превца

Норвежанин Кенет Гангнес завршио је први дан такмичења на Светском првенству у ски летовима у аустријском Бад Митендорфу на првом месту испред Словенца Петера Превца.

Гангнес је на летаоници Кулм остварио летове од 236 и 216 метара којим је освојио 419,4 бода, што је 1,3 више од лидера у генералном пласману Светског купа - Превца.

Превц је у првој серији поставио рекорд летаонице пошто је доскочио на 243 метара, али је у другој серији због лошијих временских услова и јаког бочног ветра Словенац летео "само" 213,5 метара.

Најбољи лет у другој серији од 220 метара остварио је Штефан Крафт који заузима треће место са 415,6 бодова, док се на четвртом месту налази Норвежанин Јохан Андре Форфранг са 0,6 мање од Аустријанца, а пети је Јапанац Норијаки Касаи са 409.

У Бад Митендорфу ће се сутра од 14 часова одржати преостале две серије Светског првенства у ски летовима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи