Петер Превц најбољи и у Инсбруку

Словеначки такмичар Петер Превц победио је у ски скоковима у аустријском Инсбруку, одржаним у склопу турнеје "Четири скакаонице" и увећао предност у том такмичењу али и генералном пласману Светског купа. Други је био Немац Зеверин, а трећи Норвежанин Гарнес.

Превц је победио скоковима од 125 и 132 метра и освојио је 269,5 бодова и остварио пету победу у сезони, а 11. у каријери. То је друга победа Превца у новогодишњој турнеји "Четири скакаонице", након што је тријумфовао у другом такмичењу у Гармиш Партенкирхену.

Друго место заузео је победник из прве скаконице у Оберстдорфу Немац Зеверин Фројнд са 258,4 бодова, односно скоковима од 122,5 и 128 метара. Треће место припало је Норвежанину Кенету Гангнесу са 251,5 бодова, скоковима од 126,5 и 124 метара.

Превц је први у пласману турнеје "Четири скакаонице" са 842,1 бодова, испред Фројнда који је сакупио 822,4 бода.

У генералном пласману Светског купа Превц је први са 824 бодова, други је Фројнд са 639, а трећи је Гангнес са 550 бодова.

Последња "станица" новогодишње турнеје је Бишофсхофен, где ће се такмичење одржати 6. јануара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи