Борислава Перић Ранковић код Вучића и Удовичића

Премијер Србије Александар Вучић и министар омладине и спорта Вања Удовичић примили су Бориславу Перић Ранковић, најбољу стонотенисерку са инвалидитетом на свету у 2015. години.

Премијер Србије Александар Вучић и министар омладине и спорта Вања Удовичић примили су данас Бориславу Перић Ранковић, званично најбољу стонотенисерку са инвалидитетом на свету у 2015. години.

Вучић jе захвалио параолимпијцима на изванредним резултатима и поручио да је Србија поносна на све своје спортисте.

"Србија је поносна на вас и пуно нам је срце када вас видимо. Углед Србије расте и ви спортисти сте заслужни за то, од Новака Ђоковића, Иване Шпановић до Бориславе Перић Ранковић. Од Немачке, Аустрије и осталих земаља, сви нам увек честитају на успесима", рекао је Вучић на пријему у Влади Србије.

Премијер је додао да ће Влада наставити да подржава српске спортисте.

"Немамо превише новца, али такве награде ће бити исплаћене наjбрже могуће. Очекујемо жетву медаља у Рију и да успеха буде још више, са ваше стране, али и осталих наших спортиста. Ми смо једна од десет земаља света којe најбрже исплаћују обавезе", поручио је Вучић.

Министар Удовичић је такође нагласио велики успех Бориславе Перић Ранковић.

"Имали смо ситуацију да су ове године у финалу играле две представнице из Србије. Борислава је ове године освојила шест златних медаља и једну сребрну и надам се да ће наставити са успесима. Поред Новака Ђоковића и Филипа Филиповића имамо још једну најбољу на свету", казао је Удовичић.

Борислава Перић Ранковић је на пријему захвалила је на и целом свом тиму, који јој је помогао да дође до награде.

"Да није било њих, не би било мојих резултата и победа. Драго ми је што сам на свечаној вечери представљала Србију и искрено се надам да нећу бити последња која ће бити. Сама номинација је лепа ствар, а освојити још лепше. Ово ће ми бити додатан подстрек", закључила је.

На пријему су били и селектор параолимпијске репрезентације у стоном тенису Златко Кеслар и председник Параолимпијског комитета Зоран Мићовић.

Борислава Перић-Ранковић је за најбољу на свету изабрана на недавној свечаности у Лисабону, што је први пут у историји српског стоног тениса и српског параолимпизма да један спортиста добије то цењено и престижно признање.

Она је у овој календарској години освојила златну медаљу у појединачној конкуренцији на Европском првенству у Данској и сребрну медаљу у екипној конкуренцији на истом такмичењу, а освојила је и три златне медаље на такмичењима за Светски куп.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи