Читај ми!

Борислава Перић-Ранковић најбоља на свету

Параолимпијка, репрезентативка Србије у стоном тенису Борислава Перић-Ранковић изабрана је за најбољу стонотенисерку са инвалидитетом на свету у 2015. години.

Перић - Ранковић је за најбољу на свету изабрана на вечерашњој свечаности одржаној у Лисабону, а то је први пут у историји српског стоног тениса и српског параолимпизма да један наш спортиста добије то цењено и престижно признање.

"Нисам се превише надала, али сам прижељкивала ту награду и када је она стигла остала сам без текста", рекла је Перић-Ранковић новинарима, додајући да је задовољна што је жири препознао резултате које је остваривала у последњих неколико година.

Најбоља стонотенисерка света у конкуренцији спортиста за инвалидитетом за 2015. годину у овој календарској години освојила је златну медаљу у појединачној конкуренцији на Европском првенству у Данској и сребрну медаљу у екипној конкуренцији на истом такмичењу, а освојила је и три златне медаље на такмичењима за Светски куп.

Поред наше шампионке, у конкуренцији за најуспешнију стонотенисерку света за ову годину биле су и Бразилка Алесандра Бруна Коста, шампионка Латинске Америке и Кинескиња Јанг Кијан, првакиња Азије.

Свечаности у Лисабону на којој су проглашени најбољи на свету у 2015. години, поред Бориславе Перић-Ранковић, присуствовали су селектор репрезентације Србије Златко Кеслер и Бориславин тренер у последњих пет година Лазар Куртеш, који је уједно и савезни тренер стонотенисера са инвалидитетом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи