Писторијус тражио кауцију, покушаће да оспори пресуду пред Уставним судом

Јужноафрички параолимпијац Оскар Писторијус покушаће пред Уставним судом да оспори одлуку Апелационог суда који је преиначио ранију пресуду и осудио га за убиство Риве Стенкамп, саопштили су адвокати.

Писторијусов адвокат Бери Ру рекао је и да је тражио кауцију за свог клијента и да би строжи услови, укључујући електронски надзор, били прикладни.

Он није навео на основу чега би се жалио Уставном суду на пресуду за убиство.

Писторијус је прошлог септембра осуђен за убиство из нехата своје девојке Риве Стенкамп и добио је петогодишњу затворску казну, а Апелациони суд Јужне Африке је 3. децембра преиначио ту пресуду и осудио га за убиство.

Тужилац Гери Нил рекао је да постоји ризик од бекства, имајући у виду тежину злочина и могућу казну која је пред Писторијусом и навео да би услови за кауцију требало да буду изузетно тешки.

Шестоструки освајач златне медаље на Параолимпијским играма пуштен је крајем октобра у кућни притвор, после годину дана у затвору. Према тренутним условима кућног притвора, Писторујусу је дозвољена одређена слобода кретања ван куће.

Датум изрицања казне за Писторијуса још није одређен, а према закону Јужне Африке, минимална казна је 15 година.

Писторијус је 14. фебруара 2013. године убио Риву Стенкамп, ватреним оружјем кроз затворена врата купатила, пошто је, како је рекао, мислио да је провалник.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи