Упознајте "Спортску страну Србије"

Међународни Сајам спорта, под називом "Спортска страна Србије - Сусрет шампиона", свечано је отворен у Хали 1 Београдског сајма уз присуство многобројних спортиста, представника Савеза и посетилаца.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић обраћајући се гостима на церемонији свечаног отварања подсетио је да су српски спортисти у 2015. години освојили 521 медаљу.

"Оборени су сви рекорди, хвала свима који су омогућили да се српска застава 521 пут види на победничким постољима широм света. Поставили смо високе стандарде, али у спорту мора да се гледа само напред и очекујем да наредна година, која је олимпијска, буде још боља", рекао је Удовичић.

Он је упоредио резултате из 2015. са резултатом из 2011. године, која је такође била предолимпијска.

"Тада смо освојили 11 медаља у олимпијским спортовима, а ове 29. Са пуно оптимизма дочекујемо следећу годину и надам се да ћемо на овом истом месту прославити рекордан успех", истакао Удовичић и поручио да је највећи значај Сајма спорта у великом броју деце, која ће у наредна три дана имати пролику да упознају своје идоле и заволе спорт.

"Ако само једно дете после овог Сајма крене да се бави спортом - успели смо", поручио је Удовичић.

Председник Скупштине Града Никола Никодијевић рекао је да му је част што има прилику да буде на отварању Сајма спорта и подсетио на многобројне успехе које су српски спортисти у овој години остварили широм света, а затим прославили заједно са грађанима.

"Спорт је најбољи амбасадор и на нама је да га испратимо како доликује. Београд ће наредне године организовати Европско првенство у ватерполу и футсалу, као и преко 60 међународних спортских такмичења, а 2017. године нас очекује дворанско првенство Европе у атлетици. Колико нам је спорт значајан илуструје податак да је градски буџет за спорт следеће године већи за 20 одсто".

Присутнима на Сајму обратио се директор канцеларије Савета Европе Тим Картрајт.

"Хвала што сте ме позвали да будем овде са вама. Ова идеја је фантастична, не заборавите да је у спорту најважније да се ужива. Некад се побеђује, некад губи, али је најважније дружење и поштовање фер-плеја", поручио је Картрајт.

Посетиоце током три дана трајања, на 11.500 квадратних метара, очекују представници више од 100 спортских савеза, више од 20 спортских терена и полигона за активацију, преко 20 предавања и семинара у области спорта, медицине и исхране, али и дружење са више од 300 актуелних и легендарних спортиста.

Првог дана посетиоци ће моћи да виде презентацију Европског шампионата у футсалу које ће се одржати у Београду, на штанду Олимпијског комитета биће Ивана Шпановић и Асмир Колашинац, а очекује се и занимљива промоција књиге "Спортски кувар".

За суботу је заказан семинар за генералне секретаре савеза, плус неколико стручних предавања, док је недеља резервисана за промоцију Европског првенства у ватерполу и промоцију књиге "Жене и спорт".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи