Читај ми!

Србија са седам пливача на ЕП у малим базенима

Србија ће на Европском шампионату у малим базенима наступити са седам такмичара. Такмичеља на 18. европском првенству у базенима од 25м одржаће се од 2. до 6. децембра у Израелу у граду Нетања, а на првенству ће учествовати такмичари из 48 земаља.

Међу 48 земаља учесница и 496 пливача на Европском шампионату у малим базенима, у спортском центру Вингејт институт, Србију ће представљати седам такмичара саопштио је национални пливачки савез, а преноси Танјуг.

Репрезентативци Србије, и дисциплине у којима ће се такмичити, су: Иван Ленђер (50 делфин, 100 делфин, 50 слободно), Ања Цревар (400 слободно, 200 делфин, 100 мешовито, 200 мешовито, 400 мешовито), Стефан ССорак (200 слободно, 400 слободно), Борис Стојановић (50 слободно, 100 мешовито), Петар Петровић (50 леђно, 100 леђно, 200 ледно), Вук Челић (400 слободно и 1.500 слободно) и Урош Николић (100 слободно и 200 слободно).

Вингејт институт је национални спортски центар где се налази „брзи" базен, како га популарно зову пливачи и где ће многи европски великани у пливању последњи пут у овој години запливати. Изграђен 1957. године, овај комплекс нуди модерне базене и пратеће објекте, дубине је 3 метра и има 10 стаза.

Први пут програм такмичења има нову сатницу: квалификације ће почињати ујутру у 9:30, а полуфинала и финала поподне у 5:30. Очекује се наступ Адама Питија из Велике Британије, Саре Сјостром из Шведске, Руте Мелитути из Литваније, Катинке Хосу из Мађарске, Федерике Пелегрини из Италије и многих других.
Репрезентација по плану пута полази у ноћи између 29. и 30. новембра са аеродрома Никола Тесла и враћа се 7. децембра 2015.

На првенству Европе учествује 496 пливача из 48 земаља, а шампионат се одржава од 2. до 6. децембра.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи