Читај ми!

Фјури тражи легализацију допинга

Британски боксер Тајсон Фјури рекао је да бокс има "велики проблем" са допингом и да би било "поштеније да се легализују недозвољене супстанце", иако би то лоше утицало на здравље спортиста. Фјури ће у суботу у Диселдорфу боксовати против светског првака у тешкој категорији у верзијама ВБА, ВБО, ИБФ и ИБО, Украјинца Владимира Кличка.

Меч Кличка и Фјурија је требало да се одржи 24. октобра, али је отказан пошто је Кличко повредио лист леве ноге, а пред дуел у суботу Фјури је изнео своје ставове и о допингу.

"Могу да погледам човека и кажем да ли је пун дроге, довољан је један поглед на његово тело. Бокс има много проблема са допингом. Али, то ме не узнемирава пошто на крају пресуди одлучност, а не недозвољене супстанце", рекао је Фјури за Би-Би-Си.

Он је навео да би "било поштено" да се легализује допинг у спорту.

"Ако живимо у демократском свету, значи да морамо да будемо отворени за другачије ствари. Зашто не бисмо легализовали допинг у спорту, тада би све било поштено. Ако управљачка тела спортских организација то желе да ураде, то би било поштеније. Не можете да ми кажете да 99 одсто спортиста не узимају допинг, када имају тела као грчки богови", рекао је 27-годишњи Фјури.

Он је додао да би узимање недозвољених супстанци имало дугорочни утицај на здравље.

"Ако неко жели да се напуни допингом, то ће само скратити његов живот. Тиме се оптерећује срце, јетра, плућа, бубрези. То је сигуран пут до срчаног удара. Много младих бодибилдера и дизача тегова доживе срчане ударе, пошто су толико 'напумпани' и то срце не може да издржи", рекао је Фјури.

Контролни одбор британског бокса саопштио је да се оштро противи допингу у спорту, а генерални секретар Роберт Смит рекао је да се не слаже да је допинг "велики проблем бокса".

Фјури је непоражен у 24 борбе, уз 18 нокаута. Британац жели да постане први боксер који је победио Кличка још од Лејмона Брустера, априла 2004. године.

Кличко има 39 година, а непоражен је у рингу дуже од деценије, има 64 победе и три пораза, уз 54 нокаута.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи