Читај ми!

Мандићева трећа у Манчестеру, Игре све ближе

Олимпијска шампионка у теквондоу Милица Мандић освојила је бронзану медаљу на Гран прију у Манчестеру и обезбедила нове бодове у трци за Игре у Рио де Жанеиру 2016. године.

Мандићева тренутно води на олимпијској листи са које ће првих шест на крају године директно изборити пласман на завршни турнир у Бразилу.

Српска такмичарка је у категорији преко 67 килограма савладала Петру Матијашевић са 10:4, затим Мексиканку Еспинозу на златан бод, коју је савладала у финалу Олимпијских игара у Лондону 2012. У полуфиналу је изгубила после златног бода, од Британке Бијанс Владкен после 1:1 у регуларном току меча.

"Задовољна сам како сам приступила свим мечевима. Од прве борбе сам имала јаке противнице и нисам смела да се опуштам. Драго ми је највише јер сам вратила такмичарску форму после неколико тешких повреда ове године и пораза у првим колима на предходним такмичењима", рекла је Мандићева.

Она је додала да ће наставити са припремама за Гран при у Мексику где ће дефинитивно бити објављени сви путници за Рио.

Тренер Драган Јовић истакао је да Милица сада корак ближе Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

"Цео дан је била изузетна, у полуфиналу је недостајала срећа, али не можемо жалити. После толико проблема са повредама током сезоне, тешко је доћи на гран при и побеђивати. Једини Г1 турнир на коме је могла да провери форму су Отворено првеенство Пољске и Галебов Трофеј Београда прошлог викенда. Када се све то сабере, ово је сјајан резултат, а још значајније њен приступ борбама", рекао је Јовић.

У конкуренцији до 58 килограма Милош Гладовић (до 58кг) поражен је у четвртфиналу од тренутног светског броја један, Иранца Фарзана Фалаха са 9:5.

"Гладовић је био сјајан. Победио је много боље рангиране борце на светској и олимпијској листи, а борио се са најбољим у тој категорији у последње две године. Имао је меч у својим рукама све до треће рунде. Ово је одлична увертира за њега пред европске квалификазије за Олимпијске игре у јануару", додао је Јовић.

Последњег дана Гран прија у Манчестеру, сутра на борилишта излазе Тијана Богдановић (до 49 килограма) и Дамир Фејзић (до 80 килограма).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи