Анчелоти: Хоћу у Премијер лигу

Карло Анчелоти жели да се одмори до краја године, а после тога би волео да ради у Премијер лиги. Алвес: Педро је погрешио што је отишао у Челси. Албански фудбалери дочекани као хероји. Поред лоших резултата, још један велики проблем за Њукасл - Тим Крул покидао лигаменте. Мугуруза одустала од Хонг Конга. Троицки и Куевас изгубили на старту Шангаја.

16.30 - Фудбалер Барселоне Дани Алвес рекао да је његов доскорашњи саиграч Педро Родригез направио грешку преласком у Челси.

"Рекао сам Педру да мора да остане, али је превише људи било укључено у његову одлуку. Сигуран сам да је остао био би срећан, али лако је сада причати. Желео сам да остане у Барселони још дуго", рекао је Алвес, а преноси шпански Ас.

Педро је шест сезона био у првом тиму са Ноу Кампа, али није успео да се у потпуности избори и буде у стартној постави иако је постигао 99 голова на 321 утакмици.

Са Каталонцима је освојио чак 20 трофеја, а потом је одлучио да за 30 милиона евра пређе у Челси, који не бележи очекиване резултате на старту Премијер лиге. Педро је за репрезентацију Шпаније забележио 52 меча и 16 голова.

16.00 - Чланови фудбалске репрезентације Албаније дочекани су у Тирани као прави хероји након што су се први пут у историји пласирали на првенство Европе 2016. у Француској.

Неколико стотина одушевљених навијаца окупило се на аеродрому "Марија Тереза" у Тирани по повратку фудбалске селекције из Јерменије где су остварили победу од 3:0 и друго место у квалификационој групи И иза Португалије.

Играче је дочекао премијер Албаније Еди Рама, а председник Бујар Нишани доделио им је највише цивилно одликовање - национални орден части.

15.30 - Председник Фудбалске федерације Тајланда Ворави Макуди суспендован је на 90 дана због кршења етичких норми, саопштила је данас Међународна фудбалска федерације.

Макуди је под истрагом за "неетичко понашање" током избора домаћина Мундијала 2018 и 2022. године. Он је током 18 година, до маја, био члан Извршног комитета Фифе.

Први човек тајландског фудбала у јулу је проглашен кривим на суду због фалсификовања података 2013. на изборима за председника националне фудбалске федерације Тајланда.

15.00 - Српска тенисерка Александра Крунић изборила је пласман у главни жреб турнира у Линцу, пошто је у последњем колу квалификација победила Кају Канепи из Естоније са 6:3, 6:2. Она је у мечу против 126. тенисерке света направила чак седам брејкова и славила после нешто више од сат времена игре.

Потенцијална противница Крунићевој на старту турнира биће Мона Бартел, Тамира Пашек, Дениза Аљертова или Роберта Винчи.

Турнир у Линцу игра се за наградни фонд од 250.000 долара.

14.30 - Српски тенисер Виктор Троицки и Уругвајац Пабло Куевас нису успели да се пласирају у друго коло дубла на Мастерсу у Шангају, пошто су изгубили од јужноафричко-француског пара Кевин Андерсон/Жереми Шарди са 6:1, 1:6, 10:8.

Троицки сутра стартује у синглу и то против данашњег партнера у дублу Куеваса.

Турнир у Шангају игра се за наградни фонд од 7.021.335 долара.

12.30 - Продаја улазница за утакмицу првог кола Групе А у Евролиги између кошаркаша Црвене звезде и Стразбура у Београду почеће у уторак, саопштио је београдски клуб.

Кошаркаши Звезде у четвртак од 19 часова у Београдској арени почињу овосезонско такмичење у Евролиги против француског тима.

Улазнице ће се продавати од уторка од 10 часова у свим пословницама Евентима и на благајни Београдске арене.

Карта за трибину 400 је 700 динара, а за трибине А, Б, Ц и Д ниво 200, у угловима је 1.100 динара. Улазница за партер Б је 800, а за партер 4 износи 1.000 динара.

Карте за плаву и белу ложу коштају по 1.300 динара, улаз у ложу је 1.600, док је за место поред терена потребно издвојити 10.000 динара.

КК Црвена звезда подсећа своје навијаче да је незнатно повећање цена карата за утакмицу у Арени од 100 динара изазвано чињеницом да наш клуб највећи део свог буджета обезбеђује управо захваљујући приходу од продатих улазница, од подршке својих навијача, наводи се у саопштењу Звезде.

12.15 - Тренер фудбалера Металца Ненад Ванић очекује добар резултат у комшијском дербију против Борца који ће бити одигран у среду у 13. колу Суперлиге Србије.

Намеравамо да наставимо успешну серију, играчи ће пружити максимум на терену, па се надам најбољем, упркос томе што утакмица неће бити ни мало лагана, рекао је Ванић Танјугу.

Шеф струке екипе из Горњег Милановца истакао је да су сви фудбалери у доброј форми, а једини, који због парних картона неће наступити је Луковић. Он сматра да Металцу неће недостајати мотива и очекује да укњижи три бода против Чачана.

Према његовим речима, ништа мање борбени неће бити ни противнички играчи, имајући у виду изванредне резултате које су постигли у претходном периоду.

Ванић је подсетио да су Горњомилановчани у прошлом колу ремизирали са Јавором, који је другопласиран на табели, а пре тога надиграли екипу Рада на његовом терену.

Борац се налази на трећем месту на табели са 21 бодом, док је Металац девети са седам бодова мање.

Утакмица између Борца и Металца биће одиграна у среду, 14. октобра, од 15 сати на стадиону крај Мораве.

12.00 - Голман Њукасла Тим Крул завршио је сезону пошто је покидао предње лигаменате колена.

Холандски чувар мреже повредио се у мечу националног тима против Казахстана у квалфикацијама за првенство Европе.

Утучен сам што су прегледи потврдили оно чега сам се плашио. Одмах почињем са опоравком и напорним радом како бих се спреман вратио, написао је Крул на свом Твитер профилу.

Додатан проблем клубу са Сент Џејмс Парка прави то што је и резервни голман Карл Дарлоу повређен, због чега је са позајмице из четвртолигаша Кроулија враћен Фреди Вудман.

Крул је од 2006. године члан Њукасла, кратко је бранио на позајмицама у Карслију и Фалкирку, а за "свраке" наступио је 176 пута. За репрезентацију Холандије одиграо је осам мечева.

11.30 - Шпанска тенисерка Гарбиње Мугуруза одустала је од учесћа на ВТА турниру у Хонг Конгу због повреде скочног зглоба, саопштили су организатори турнира.

Мугуруза, која је у недељу освојила титулу у Пекингу, што јој је највећи успех у каријери, ове недеље је четврта на ВТА листи, само бод иза Рускиње Марије Шарапове.

Пре Мугурузе, од учешћа у Хонг Конгу одустале су, такође због повреде, Белорускиња Викторија Азаренка, Канађанка Ежени Бушар и Немица Сабине Лисицки.

11.00 - Италијански тренер Карло Анчелоти признао је да би пре завршетка каријере волео да се још једном опроба у Премијер лиги.

Анчелоти је у сезони 2009/2010 водио Челси и са клубом са Стамфорд Бриџа освојио превенство и ФА куп.

Сањам да поново радим у Премијер лиги, то је у фудбалу место за рад са правим притиском. Желим да будем менаџер, али морам да размишљам о времену када ћу рећи да је крај, рекао је Анчелоти за Коријере дело Спорт.

Бивши тренер Реала додао је да ће у јануару почети да размишља о новом клубу.

Док сам водио Ређину, рекао сам себи да ћу се повући после пет година. То је било пре 25 година, а ја се и даље бавим тренерским послом. Сигурно ћу одмарати до краја године. Не знам шта ће после уследити, размишљаћу о понудама кад за то дође време, поручио је 56-годишњи Италијан.

Анчелоти је пре Реала водио Пари Сен Жермен, Челси, Милан, Јувентус, Парму и Ређину.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи