Мерцедес најбржи у Русији

Розберг на пол позицији за Велику награду Русије, иза њега Луис Хамилтон. Репрезентација Косова боља од Екваторијалне Гвинеје. Зимоњић и Матковски без финала у Пекингу. Ходачи Филиповић и Савановић испунили олимпијске норме. Мугуруза друга финалисткиња Пекинга. Лазић: Имамо велику жељу да победимо Цедевиту у Загребу.

19.00 - Репрезентација Србије у америчком фудбалу пласирала се на Европско првенство Б групе, пошто је на стадиону Вождовца убедљиво победила Мађарску са 56:0.

Првенство ће бити одржано следеће године у Италији и Великој Британији.

Осим Србије, пласман су до сада избориле репрезентације Изреала, Швајцарске и Русије, док се још чекају победници мечева Чешка - Пољска и Холандија - Белгија.

Победник Европског првенства Б групе, имаће прилику да у бараж мечу са Данском или Шведском уђе у елитну групу.

18.45 - Фудбалска репрезентација Косова победила је у Приштини селекцију Екваторијалне Гвинеје са 2:0 у пријатељској утакмици. Двоструки стрелац био је Мргим Брахими, у другом и 46. минуту.

Репрезентација Косова је од почетка меча диктирала темпо, а оба тима су меч завршила са по 10 играча.

Екваторијална Гвинеја је у 39. минуту остала без Диосанда Мбелеа, који је добио црвени картон због оштрог старта.

Косово је у 76. минуту такође остало са десеторицом, пото је Љиридон Љатифи добио други жути картон.

Утакмица је играна на градском стадиону у Приштини по киши која је отежала услове за игру. 

18.30 - Рукометаши Војводине направили су нови подвиг у Лиги шампиона, пошто су у четвртом колу групе Ц као гости победили словачки Татран са 27:19 (14:10).

Новосађани су после Чеховских Медведа (26:24) забележили други тријумф у елитном такмичењу и тренутно са Портом деле треће место на табели са четири бода.

Најефикаснији у Војводини био је Филип Марјановић са осам постигнутих голова.

Наредни меч у Лиги шампиона рукометаши Војводине одиграће за седам дана у Спенсу против шпанске Ла Риохе. 

15.00 - Возач Мерцедеса Немац Нико Розберг освојио је пол позицију за сутрашњу Велику награду Русије која се вози у оквиру шампионата света Формуле 1.

Друго место у квалификацијама заузео је његов тимски колега двоструки светски шампион Британац Луис Хамилтон.

Ово је трећа пол позиција ове сезоне за Розберга, који заостаје за Хамилтоном у генералном пласману за 48 бодова.

Као трећи у недељу ће стартовати Финац Валтери Ботас, док ће са четврте позиције кренути Немац Себастијан Фетел у Ферарију.

14.30 - Кошаркаши Црвене звезде допутовали су у Загреб на дуел са Цедевитом у петом колу Јадранске лиге, а бек Бранко Лазић рекао је да његова екипа упркос повредама жели да победи у "дербију лиге".

Звезда неће моћи да рачуна на поврећене Немању Дангубића и Марка Тејића, али је бранилац титуле у прва четири кола забележио четири победе, док прошлосезонски финалиста има скор од три победе и пораза.

Ова утакмица је не само дерби кола, већ по квалитету тимова и амбицијама, и дерби целе лиге. Упркос великим проблемима које и даље имамо са повредама играча, и са којима се боримо још из припремног периода, наша жеља да се вратимо из Загреба са два бода је огромна, рекао је Лазић за сајт клуба.

Загребачки евролигаш доживео је у петак пораз од Крке у Новом Месту, али је првотимац Звезде оценио да ће то додатно мотивисати ривала.

Тај пораз може да им донесе само још већу ангажованост, борбеност и мотив да одиграју боље. Али, понављам, наша жеља је велика да се вратимо у Београд са добрим резултатом, рекао је Лазић.

Утакмица Цедевита - Црвена звезда игра се у недељу, а екипа Дејана Радоњића тренираће у суботу у дворани спортова у Загребу.

14.00 - Репрезентативци Србије у ходању Предраг Филиповић и Владмир Савановић освојили су норме за учешће на Олимпијским играма у Рију 2016, саопштено је на сајту Атлетског савеза Србије.

Филиоповић и Савановић остварили су бољи резултат од олимпијске норме на отрвореном првенству Немачке у Андермаху.

Двоструки шампиион Балкана у ходању Савановић савладао је стазу од 50 километара за 3:59:10 сата, док је Флиповић у циљ ушао у времену 4:00,26 сата.

13.30 - Српски тенисер Ненад Зимоњић и Пољак Марцин Матковски нису успели да се пласирају у финале дубла у Пекингу, пошто су изгубили од канадско-француског пара Дањјел Нестор/Едуар Роже Вазелен са 6:4, 7:6 (12:10).

Турнир у Пекингу игра се за наградни фонд од 3.944.715 долара.

13.00 - Шпанска тенисерка Гарбине Мугуруза пласирала се у финале ВТА турнира у Пекингу пошто је у другом полуфиналу савладала Пољакињу Агњешку Радванску са 4:6, 6:3, 6:4.

Мугуруза ће се у недељу за титулу борити са Швајцаркињом Тимеом Бачински која је у првом полуфиналу била боља од српске тенисерке Ане Ивановић резултатом 2:1 у сетовима.

Турнир у Пекингу игра се за наградни фонд од 4.749.040 долара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи