Спортски дан

Бојана Јовановски у главном жребу Пекинга

Бојана Јовановски пласирала се у главни жреб турнира у Пекингу. Венус Вилијамс освојила титулу у Вухану, Јапанки Хибино титула у Ташкенту. Фудбалери Боливије пушкама јачају тимски дух. Бејл и Рамос играју велики дерби Мадрида.

15.20 - Тренер мадридског Реала Рафаел Бенитез потврдио је да су се Герет Бејл и Серхио Рамос опоравили од повреда и да ће играти у сутрашњем дербију против Атлетика.

Бејл и Рамос су већ тренирали и биће део тима, рекао је Бенитез.

Тренер Мадриђана међутим, неће моћи да рачуна на Хамеса Родригеса, који се повредио прошлог месеца док је играо за Колумбију.

Он је нагласио да највероватније неће пустити Родригеса да путује у Јужну Америку, иако је Колумбијац позван да игра за репрезентацију против Перуа и Уругваја.

Родригес је добио ударац у четвртак и неће бити спреман за утакмицу. Он скоро сигурно неће путовати у Јужну Америку, рекао је Бенитез.

15.00 - Бојана Јовановски пласирала се у главни жреб ВТА турнира у Пекингу, пошто је у финалу квалификација савладала Американку Лорин Дејвис са 7:6 (8:6), 6:2.

Турнир у Пекингу игра се за наградни фонд од 4.749.040 долара. 

13.10 - Селектор боливијске фудбалске репрезентације Хулио Сезар Балдивијесо, у намери да ојача борбени дух тима, одвео је играче у војни колеџ, где су вежбали гађање из пушке, пренели су локални медији.

Боливија, која је прошлог месеца у САД прегажена у пријатељском мечу против Аргентине са 7:0, игра квалификационе нечеве за Мундиал 2018. године код куће у четвртак против Уругваја, а пет дана касније гостује Еквадору.

Као што војници дају свој живот на бојном пољу, тако смо затражили од играча да то исто учине на фудбалском терену, какав год резултат утакмица да буде, рекао је директор војне школе, бригадни генерал Роберто Понсе Еспиноза, за дневни лист "Ел диарио".

Везни играч боливијског тима Руди Кардосо рекао је да га је посета војној школи изузетно инспирисала,

Било је то лепа посета, војници су нам поручили да треба да се боримо за своју земљу, рекао је Кардосо.

12.30 - Европски шампион у скоковима у воду, Украјинац Олександр Бондар, затражио је руско држављанство, пренела је агенција АП.

Бондар је затражио руски пасош и придружиће се репрезентацији Русије пред Олимпијске игре у Рио де Жанеиру 2016, саопштила је Федерација за скокове у воду Русије.

Бондар, који је рођен у Луганску, у источној Украјини, освојио је златну медаљу на првенству Европе 2013. године у дисциплини платформа десет метара, као и титулу у тимској конкуренцији, што није олимпијска дисциплина.

Бондар (21) такдође је освојио бронзу на првенству света 2011. године у синхроним скоковима, заједно са Олександром Хоршковозовим.

11.45 - Америчка тенисерка Венус Вилијамс освојила је титулу на ВТА турниру у Вухану, пошто јој је у финалу код њеног вођства од 6:3, 3:0 због повреде предала меч Гарбиње Мугуруза из Шпаније.

Ово је 47. ВТА титула у каријери за старију сестру Вилијамс.

Влијамс ће овом победом скочити са 24. на 14 место на ВТА листи.

11.30 - Јапанска тенисерка Нао Хибино освојила је титулу на ВТА турниру у Ташкенту, пошто је у финалу победила Хрватицу Дону Векић са 6:2, 6:2.

Ово је друга титула у каријери за 21 - годишњу Хабино која заузима 117. место на ВТА листи. Турнир у Ташкенту играо се за наградни фонд од 250.000 долара.

10.00 - Српска тенисерка Бојана Јовановски пласирала се у финале квалификација ВТА турнира у Пекингу, пошто је у првом колу победила Словакињу Магдалену Рибарикову са 1:6, 6:2, 6:1.

Јовановски ће за место у главном жребу турнира играти против Американке Лорин Дејвис.

У главном жребу Пекинга су Ана Ивановић и Јелена Јанковић које ће се на старту састати са Аустралијанком Кејси Делаквом, односно са Словакињом Домиником Цибулковом.

Турнир у Пекингу игра се за наградни фонд од 4.749.040 долара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи