Спортски дан

Валдес ускоро слободан играч, али не потпуно...

Виктор Валдес ускоро напушта Манчестер јунајтед без обештећења, али уз један услов - не може да потпише уговор са било којим клубом из Премијер лиге. Серена суочена с казном од 100.000 долара. Одложена седница ОО ЕП у ватерполу 2016. Серена Вилијамс завршила сезону. Рајнхард Раубал: Блатер да поднесе оставку, Платини да пружи објашњење.

21.30 - Менаџер Манчестер Јунајтеда Луј ван Гал сматра да пораз Арсенала од Олимпијакоса у Лиги шампиона неће пореметити редове тог клуба у наставку сезоне.

Арсенал је пре два дана изгубио у Лондону од Олимпијакоса са 3:2, а Ван Галов тим гостује "тобџијама" у недељу у оквиру 8. кола Премијер лиге.

Мислим да је Арсенал способан да се опорави од неочекиваног пораза, они су то урадили много пута. Можда су "тобџије" и најбоља екипа у Премијер лигу са техничког и тактичког аспекта. Међутим, то није довољно да би се освајали трофеји, рекао је Ван Гал.

20.00 - Најбоља тенисерка света Серена Вилијамс суочена је са оштром новчаном казном, објавило је Женско тениско удружење тенисерки. мериканка се повукла са Отвореног првенства Кине у Пекингу и најавила да ће пропустити и завршни ВТА турнир у Сингапуру због здравствене превентиве, међутим, она намерава да одигра егзибициони меч против Данкиње Каролине Возњацки 26. новембра.

Према правилима Тура, Вилијамс нема право наступа у првих 30 дана након почетка турнира у Сингапуру и у супротном може да буде кажњена са 100.000 долара. Осим тога, уколико одбије да учествује на службеним догађајима завршног турнира суочава се са додатном казном од 75.000 долара и могла би да буде искључена из конкуренције у прве две недеље следеће сезоне.

Због пропуштања такмичења на крају ове сезоне Вилијамс би такође могла да буде лишена плаћања од око милион долара из такозваног бонус фонда ВТА, који се дистрибуира на крају године.

Завршни ВТА турнир у Сингапуру на програму је од 25. октобра до 1. новембра.

17.15 - Прес служба председника Републике саопштила је да се одлаже раније заказана 3. седница Организационог одбора Европског првенства 2016. у ватерполу.

Седница је била заказана за петак 2. октобар.

15.00 - Председник Фудбалске лиге Немачке, Рајнхард Раубал, позвао је првог човека Међународне фудбалске федерације Сепа Блатера да поднесе оставку због корупционашког скандала који потреса ту организацију.

Раубал је за "Зидојче цајтунг" рекао да је "крајње време да се реконструише руководство ФИФА".

Раубал је позвао и председника Европске фудбалске уније (УЕФА) Мишела Платинија да објасни разлоге због којих је од ФИФА 2011. године примио 1,8 милиона евра за посао који је обављао за ту организацију до 2002. године.

Оно што нам је Платини рекао једноставно није довољно за објашњење, рекао је Раубал.

Против Блатера су швајцарске власти ове недеље покенуле истрагу под оптужбом за проневеру и криминалне радње, а тим поводом је саслушан и Платини.

11.30 - Шпански голман Виктор Валдес ускоро ће раскинути уговор са Манчестер Јунајтедом, преноси Ас.

Бивши голман Барселоне није у првом плану јер предност на голу имају Давид Де Хеа и Серхио Ромеро, због чега ће му клуб изаћи у сусрет и пустити га да без обештећења изабере нову средину.

Једини услов Јунајтеда је да не потпише за клуб из Премијер лиге јер не желе да појачавају конкуренте. То одмах искључује да би могао да пређе у Ливерпул или Челси, који су у потрази за голманима.

Валдес је пре тачно годину дана дошао у Јунајтед, али је често имао несугласице са менаџером Лујом ван Галом, посебно након што је одбио да брани за резервни тим на неколико мечева.

Он је забележио само два наступа за енглески тим. 

10.30 - Најбоља тенисерка света Американка Серена Вилијамс пропустиће због здравствене превентиве предстојeће Отворено првенство Кине, као и BТА финале у Сингапуру, што значи да је завршила сезону.

Превентивно сам одустала од предстојећих турнира, како бих се посветила свом здрављу, рекла је Вилијамсoва, једна је од најуспешнијих тенисерки свих времена са 21 освојеном грен слем титулом и укупно 69 BТА трофеја.

Вилијамсова је само ове године освојила три грен слем турнира - Аустралијан Опен, Ролан Гарос и Вимблдон.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи