Нова повреда Дерика Роуза

Дерик Роуз на тренингу доживео фрактуру леве слепочнице. Гудурић продужио уговор са Црвеном звездом. Троицки поражен и у дублу. Магдевски нови кошаркаш Партизана. Шарапова због повреде не игра у Пекингу. Блатер можда остане председник ФИФА и после избора?

14.00 - Бразлски фудбалски тренер Луис Фелипе Сколари пристао је да плати 3,4 милиона евра дуга за порез из времена када је био селектор репрезентације Португала, саопштиле су португалске власти.

Одељење за кривичне истраге јавног тужилаштва Португала је саопштило да је истрагом закључено да Сколари дугује порез "на право коришћење имена и лика".

Сколари је, како се наводи, пристао да плати и неизмерини дуг за порез, али и обрачунату камату.

Када је истрага почела у мају 2014. године, Сколари је негирао било какве злоупотребе. Он је тада рекао да је поднео све пореске пријаве и да је у свакој земљи у којој је радио пријавио приходе.

12.20 - Кошаркаш Црвене звезде Марко Гудурић потписао је дугогодишњи уговор са црвено-белима, потврдио је његов менаџер Миодраг Ражнатовић . Ражнатовић није прецизирао на колико дугу сарадњу се обавезао 20-годишњи шутер, који се недавно прикључио екипи Дејана Радоњића из ФМП Железника.

Гудурић је прошле сезоне у домаћем такмичњу просечно бележио 14,4 поена, 4,9 скокова и 2,9 асистенција. Са јуниорском репрезентацијом Србије летос је освојио првенство Европе у Италији, где је проглашен за најбољег играча турнира.

12.00 - Српски тенисер Виктор Троицки завршио је учешће на АТП турниру у Куала Лумпуру, пошто је у пару са Кипранином Маркосом Багдатисом изгубио меч првог кола дублова против аустријско-канадаске комбинације Филип Освалд/Адил Шамасдин са 7:6 (7:4), 6:2.

Троицки је претходно на старту турнира у синглу поражен од Молдавца Радуа Албота са 6:2, 7:6 (7:5). Турнир у Куала Лумпуру игра се за наградни фонд од 1.041.540 долара.

11.00 - Македонски кошаркаш Андреј Магдевски нови је играч Партизана, саопштено је на сајту београдског клуба. Магдевски, који игра на позицији бека, у Партизан се враћа након боравка у Шпанији где је наступао за Б тим мадридског Реала и за Уникаху из Малаге.

Пре Шпаније, Магдевски је једно време провео у омладинским селекцијама црно-белих.
Партизан је јуче на клупском сајту потврдио да је потписао уговоре са центром Костом Перовићем и беком Александром Цветковићем, а пре њих стигао је и искусни Чедомир Витковац. Нови играчи ће тренеру Петру Божићу бити на располагању за прву утакмицу Јадранске лиге против Металца, која ће се играти у петак од 21.00 у Ваљеву.  

10.40 - Руска тенисерка Марија Шарапова одустала је од учешћа на ВТА турниру у Пекингу следеће недеље због повреде руке, коју је задобила у Вухану пре два дана. Светски рекет број три има проблеме са повредама од јула, када је изгубила у полуфиналу Вимблдона од Американке Серене Вилијамс.

Веома сам разочарана што сам морала да одустанем од Отвореног првенства Кине и што нећу имати прилику да тамо браним титулу, рекла је Шарапова.

Њено одустајање од турнира у Пекингу могло би значи да би и њено учешће у ВТА завршници крајем октобра у Сингапуру могло да буде доведено у питање.

10.00 - Кошаркаш Чикаго Булса Дерик Роуз доживео је фрактуру леве слепочнице због чега је хитно пребачен у болницу, саопштено је на сајту клуба. Роуз се повредио на тренингу пошто је добио ударац лактом у главу од неименованог саиграча. Није познато колико ће амерички репрезентативац одуствовати са терена.

Он је током каријере имао доста проблема са повредама задње ложе, препона, кука, леђа и колена због чега је и пропустио читаву сезону 2012/2013. Роуз је 2011. проглашен за најкориснијег играча (МВП) НБА лиге и освојио је две златне медаље са селекцијом САД - на првенствима света у Турској 2010. и Шпанији 2014. године.

08.00 - Председник Међународне фудбалске федерације Сеп Блатер не искључује могућност да остане на тој функцији и после избора у фебруару следеће године. То је потврдио његов бивши саветник за односе с јавношћу Клаус Штолкер, а преноси Ројтерс.
Блатер је тренутно под истрагом због сумњи да је умешан у криминалне радње и проневеру, а раније је обећао да ће Конгресу ФИФА дати мандат како би се одржали избори за новог челника те организације.

Међутим, главни кандидат за Блатеровог наследника, председник УЕФА Мишел Платини, такође је под истрагом пошто му је наводно на незаконит начин уплаћена сума од два милиона швајцарских франака, па би могао да буде суспендован од учешћа у избору за новог председника ФИФА.

Последњих десетак дана имали смо интерну конференцију у ФИФА. Блатер је тада навео да 26. фебруара може свашта да се догоди, а нико не зна шта. Он је додао да ће бити присиљен да остане уколико други кандидат не буде изабран. Апсолутно није забринут, има све информације и потпуно је опуштен. Блатер ће водити ФИФА до избора, а онда ће видети да ли је кандидат способан да преузме његов посао, рекао је Штолкер.

Избори за новог председника ФИФА заказани су за 26. фебруар 2016. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи