Читај ми!

Спортски дан

Касиљас рекордер по броју мечева у Лиги шампиона

Икер Касиљас постао нови рекордер по броју утакмица у Лиги шампиона. Фудбалер Јувентуса Мартин Касерес возио пијан и изазвао саобраћајни удес. Косово дочекује Екваторијалну Гвинеју. Ђузепе Роси пристао на смањење плате у Фиорентини. Себастијан Леб следеће године вози рели Дакар. Швајцарска одобрила изручење високог функционера Фифе. Ухапшен навијач Марсеља због претњи смрћу Валбуени. Новицки не размишља о пензији. Троицки поражен на старту турнира у Куала Лумпуру. Рајковић прешао у Дармштат.

22.05 - Голман Порта Икер Касиљас постао је нови рекордер по броју утакмица у фудбалској Лиги шампиона.

Тридесетчетворогодишњи Шпанац је мечу 2. кола Е групе против Челсија уписао 152. наступ у елитном такмичењу.

Досадашњи рекордер био је бивши играч Барселоне, сада члан катарског Ал Сада, Ћави Ернандез.

Касиљас је дебитовао у Лиги шампиона на голу Реал Мадрида у сезони 1999/2000.

20.35 - Тимови Форс Индија и Заубер уложили су заједничку жалбу Европској унији у којој наводе да су механизми Формуле један о доношењу одлука и расподели прихода незаконити, неправедни и штетни.

Портпарол ЕУ Рикардо Кардосо рекао је да је жалба примљена и да ће бити процењена.

Овај потез је био дуго очекиван, а његова сврха је да изазове најдоминантније функционере и тимове Ф1. Ово би требало и да служи као глас мањих тимова, који одавно тврде да не могу да се ефективно такмиче јер немају подједнака права нити исте приходе.

Систем поделе прихода и одлуццивања како се доносе правила у Формули један је у исто време неправедан и незаконит, наводи се у саопштењу Форс Индије.

19.45 - Италијански фудбалер Ђузепе Роси пристао је на смањење плате у Фиорентини, како би остао у конкуренцији после опоравка од тешке повреде.

Како је саопштено у клубу из Фиренце, Роси ће у новом уговору ипак имати веће бонусе за одигране утакмице и остварене циљеве.

Према писању италијанских медија, Роси ће зарађиивати 700 хиљада евра мање у односу на 2,4 милиона, колика му је била досадашња плата.

Роси се недавно опоравио од повреде колена, због које је одуствовао 15 месеци, али се још није изборио за место у тиму. Овај 28-годишњи нападач се нада да ће добрим играма у Фиорентини изборити место у репрезентацији Италије за Европско првенство, које ће се следеће године одржати у Француској.

17.30 - Бивши голман Милана и репрезентације Италије Марко Амелија на корак је од преласка у редове Челсија, преноси лондонски Гардијан.

Искусни 33-годишњи чувар мреже има статус слободног агента и може да прихвати понуду било ког клуба.

Челси ће најмање два месеца бити без првог голмана Тиба Куртое, који је повредио колено, а менаџер Жозе Морињо жели да обезбеди праву алтернативу за садашњег броја један, Асмира Беговића.

Амелија је прошлу сезону провео у италијанском друголигашу Перуђи, а раније је бранио за Милан, Ђенову, Ливорно, Палермо, Парму и Леће.

За репрезентацију Италије уписао је девет наступа.

17.00 - Селектор женске рукометне репрезентације Србије Саша Бошковић саопштио је данас списак играчица на које рачуна у квалификационим мечевима за Европско првенство 2016. против Украјине и Италије.

Рукометашице Србије ће се окупити 5. октобра у Београду, а три дана касније ће играти против Украјине у Краљеву. Утакмица против Италије на програму је 11. октобра у Адрији.
На списку селектора Бошковића су:

Голмани: Јована Рисовић, Нина Колунджић и Марина Пантић;Крила: Сања Радосављевић, Дијана Радојевић, Катарина Крпеж и Тамара Жарковић; Пивоти: Марија Петровић и Сања Рајовић; Бекови: Јована Стоиљковић, Ивана Филиповић, Јована Ковачевић, Кристина Лишчевић; Тамара Георгијев, Ивана Пријовић, Дијана Штевин, Јелена Живковић и Анђела Јањушевић.

Европско првенство 2016. године одржаће се у Шведској.

16.30 - Косовски фудбалски савез најавио је да ће одиграти пријатељску утакмицу против селекције Екваторијалне Гвинеје 10. октобра, само два дана касније после дуела Албаније и Србије, пише Зери.

Утакмица две селекције одиграће се у Приштини, али за сада још увек нема званичне потврде две репрезентације.

Косово није члан Уефе и Фифе, али може да игра незваничне пријатељске утакмице, као што је то био случај у сусретима са Хаитијем, Турском и Оманом.

Уефа је недавно донела одлуку да се о захтев косовског савеза за пријем размотри на редовном Конгресу у марту наредне године у Будимпешти.

Пријем у Уефу је први услов како би Косово постало члан Фифе и накнадно ушло у квалификације за првенство света у Русији 2018. године.

16.00 - Навијач Марсеља ухапшен је данас због претњи смрћу Матјеу Валбуени у утакмици првенства Француске против Лиона на Велодрому 20. септембра.

Како је саопштила француска полиција, 27-годишњи навијач, чије име није наведено, оптужен је да је током утакмице завршене ремијем - 1:1, јавно претио смрћу бившем играчу Марсеља.

Валбуена је био миљеник навијача Марсеља током осам година колико је провео у том клубу, пре него ашто је 2014. прешао у московски Динамо, а почетком ове сезоне у Лион.
Група навијача Марсеља током утакмице са Лионом истакла је и "обешену" лутку са ликом Валбуене.

Прошле недеље су због насиља на и око стадиона Велодром ухапшена седморица навијача, од којих су тројица осуђена на затворску казну.

15.30 - Српски фудбалер Слободан Рајковић каријеру ће наставити у Дармштату, објављено је на сајту будеслигаша.

Рајковић је потписао двогодишњу уговор са Дармштатом, у који долази као слободан играч након што му је истекао уговор са Хамбургом.

Веома сам срећан што сам дошао у Дармштат. Гледао сам неколико утакмица ове сезоне и могу да кажем да сам импресиониран тимом, рекао је Рајковић за клупски сајт.

Српски дефанзивац се недавно доводио у везу са преласком у Партизан и ПАОК, али је на крају одлучио да остане у Немачкој.

Рајковић је каријеру почео у ОФК Београду, а са 18 година отишао је у Челси. Због превелике конкуренције у Лондону наступао је на позајмицама у Твентеу, ПСВ-у и Витесеу, пре него што је четири сезоне био члан Хамбурга.

За репрезентацију Србије забележио је 14 мечева.

15.00 - Бивши менаџер Вотфорда Ђузепе Санино до краја сезоне водиће Карпи, саопштио је италијански клуб.

Санино ће на клупи Карпија заменити Фарбриција Касторија, који је у понедељак напустио екипу због лоших резултата на старту сезоне.

Нови члан Серије А налази се на последњем месту на табели само два освојена бода у првих шест кола.

Санино је током каријере између осталог тренирао Варезе, Сијену, Палермо, Кјево и Катанију.

14.30 - Кошаркаш Даласа Дирк Новицки не размишља о крају професионалне каријере и тврди да ће још најмање две године носити дрес НБА лигаша.

Желим да одрадим преостале две године уговора Даласу, надам се да ћу играти на високом нивоу, а након тога пензија очигледно да се ближи. За сада и даље мислим да могу да играм добру кошарку. Тренираћу снажно до почетка сезоне, а затим покушати да дам све од себе на терену, рекао је Новицки.

Новицког је као деветог пика на драфту 1998. године изабрао Милвоки, али га је аутоматски проследио у Далас и од тада је члан екипе из Тексаса.

Немачки кошаркаш је рекордер клуба по броју одиграних утакмица (1.265) и броју убачених поена (28.119), док га само још 477 поена дели од шестог места најбољих поентера у историји НБА лиге (Шакил О'Нил 28.596)

Са клубом из Тексаса освојио је шампионску титлу 2011. године и био проглашен за најкориснијег играча финалне серије.

Као члан репрезентације Немачке освојио је бронзану медаљу на Светском првенству у Индијанаполису 2002. године и сребро на првенству Европе 2005. године у Београду.

14.00 - Министарство правде Швајцарске одобрило је захтев америчких власти за изручење бившег председника Фудбалског савеза Костарике Едуарда Лија, који је оптужен за корупцију.

Ли је у мају, заједно са још седморицом званичника Међународне фудбалске федерације (ФИФА), ухапшен у луксузном хотелу у Цириху.

Он је био у притовору до изручења и сада има право на жалбу у року од 30 дана.

Власти у САД издале су налог за хапшење 56-годишњег функционера због оптужби да је узимао мито приликом продаје маркетиншких права за квалификационе утакмице Светског првенства 2018. године.

Ли је члан Извршног одбора Фифе и КОНКАФ-а.

13.15 - Деветоструки шампион света у релију Себастијан Леб следеће године учествоваће на чувеној трци Дакар. Леб ће први пут у каријери возити Дакар у тиму Пежоа. Он је 2012. године завршио каријеру у ВРЦ-у и од тада се такмичи у Светском шампионату туринг аутомобила (ВТЦЦ).
Дакар је нешто сто ми прија, велика авантура. Биће то сјајан изазов, отићи тамо и такмичити се у пустињи, рекао је 41-годишњи Француз, а пренела је агенција АП.

Рели Дакар биће вожен од 3. до 16. јануара у Аргентини и Боливији.

13.00 - Руски фудбалски прволигаш Анжи из Махачкале споразумно је раскинуо сарадњу са тренером Јуријем Семином, који је оставио клуб на последњем месту после 10 мечева.

Семин (68) је у јуну преузео кормило Анжија који је прошле сезоне успео да се врати у прву лигу. Анжи је тренутно на дну табеле ус свега шест бодова из 10 утакмица.

11.00 - Кандидат за председника Међународне фудбалске федерације Корејац Чанг Јонг Мун предложио је сазивање ванредног конгреса који би формирао радну групу како би Светска кућа фудбала функционисала без прекида, пошто је против председника Сепа Блатера покренута истрага због корупције.

Швајцарско тужилаштво покренуло је прошле недеље кривичну истрагу против Блатера због сумње да је умешан у проневеру и криминалне радње. Коруционашки скандал потреса ФИФА од маја, када су у циришком хотелу, од 14 оптужених за корупцију, ухапшена седморица високих завничника те организације.

10.30 - Италијански Карпи отпустио је тренера Фабриција Касторија после убедљивог пораза од Роме (5:1), саопштено је на сајту клуба. Кастори је напустио новог члана Серије А после лошег старта и освојених два бода у првих шест кола.

Он је прошле сезоне водио екипу до историјског пласмана у најјачу лигу Италије и то са првог места у Серији Б. Кастори је постао први тренер који је смењен ове сезоне на Апенинима, а као могући наследник спомиње се Ђузепе Санино.

10.00 - Фудбалер Јувентуса Мартин Касерес изазвао је саобраћајни удес у којем није било повређених, а њему је због вожње у пијаном стању одузета дозвола, преноси агенција Анса.
Касересу је на алкотесту утврђено да је био под дејством алкохола.

Уругвајском интернационалцу конфискован је луксузни Ферари на шест месеци, а платио је и казну од 1.000 евра. Касересу је ово трећи саобраћајни удес од 2013. године.

09.30 - Српски тенисер Виктор Троицки није успео да се пласира у друго коло АТП турнира у Куала Лумпуру, пошто је изгубио од Молдавца Раду Албота са 6:2, 7:6 (7:5).

Турнир у Куала Лумпуру игра се за наградни фонд од 1.041.540 долара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи