Шах

Раднички првак, Бора Костић испао из прве лиге

Шахисткиње Радничког из Рудоваца, код Лазаревца, одбраниле су титулу првака Србије на државном првенству које је завршено у Пожаревцу, док ће се у нижи ранг преселити екипа Бора Костић из Вршца.

Раднички је у последњем колу са 2,5:1,5 савладао београдски Рад захваљујући победи Ирине Чељушкине против Јоване Војиновић на првој табли, уз три ремија.

Једини конкурент Радничког, београдски БАС, победио је екипу Бору Костић са 4:0 што му је било довољно за друго место.

Испоставило се да је борбу за титулу одлучио дерби између Радничког и БАС-а у шестом колу, када су шампионке победиле са 2,5:1,5.

Рудовчанке су тако исправиле кикс из четвртог кола, када су са Југовићем из Каћа играле нерешено 2:2.

О екипи која испада из Прве лиге Србије одлучио је меч првог кола у којем је Шахматни кружок из Новог Сада са 4:0 победио екипу Бора Костић, што је одлучило при истом броју меч бодова и освојених поена.

Резуилтати последњег, деветог кола: Раднички - Рад 2,5:1,5, Нестор - Пожаревачки ШК 2,5:1,5, Златар - Шахматни кружок 2,5:1,5, Бора Костић - БАС 0:4, Југовић Енерџи нет - Срем 2,5:1,5.

Коначни пласман: Раднички 25 меч бодова и 27,5 освојених поена, БАС 24 (30,5), Југовић Енерџи нет 22 (23,5), Срем 13 (19,5), Рад 12 (20,5), Нестор 12 (14,5), Пожаревачки ШК 10 (17,5), Златар 8 (14,5), Шахматни кружок 3 (6), Бора Костић 3 (6).

За раднички су у Пожревцу играле Ирина Чељушкина, која је освојила 6,5 поена из девет партија, Кристина Фојшор 3 (3), Светлана Петренко 4 (6), Ана Бендераћ 7,5 (9) и Весна Живковић 6,5 (9).

Најуспешнији такмичар била је Љиља Дрљевић из БАС-а са девет освојених поена из девет партија, испред клупске другарице Ине Гапоненко са 6,5 (7), те Сузане Максимовић и Радмиле Живић (Југовић), Анђелије Стојановић (БАС), Јоване Ерић (Рад) и Ане Бендераћ (Раднички) са по 7,5 (9).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару