Још две српске посаде у финалу ЕП

Лаки четверац Србије освојио је прво место у репасажу и пласирао се у финале Европског првенства у Беолорусији. Дубл скул у саставу Душан Богићевић, Марко Марјановић заузео је друго место у репасажу и такође изборио визу за финале.

Посада у саставу Немања Нешић, Милош Станојевић, Ненад Бабовић и Милош Томић победила је у својој групи са резултатом 6:06,01. Иза њих пласирали су се четверци Шпаније, Мађарске, Белорусије и Португала.

У другој групи репасажа лаког четверца славили су Чеси испред Италије, Аустрије, Русије и Литваније. По две првопласиране посаде из сваке групе пласирале су се у А финале.

Дубл скул Србије (Душан Богићевић, Марко Марјановић) освојио је друго место у својој групи у репасажу. Постигли су време 6:35,83, док је прва била посада Украјине (6:33,82). Трећа позиција припала је Мађарима, а четврта Грузији.

У дисциплини четверац без кормилара Ненад Бедик, Предраг Лацков, Милош Чудић и Игор Терзић мораће да се задовоље утешном трком у Б финалу, јер су у репасажу били трећи (6:13,01) иза Шпаније (6:03,95) и Грчке (6:07,04). Иза Србије пласирале су се посаде Словеније и Молдавије.  

Никола Стојић и Горан Јагар пласман у финале двојца без кормилара изборили су још у петак. 

"Разбили смо све у нашој групи. Нису се надали, али сада нека се други плаше нас. Биће паклено финале, јер сваки од шест чамаца може да освоји медаљу", оценио је Милош Томић, док је задовољан био и члан дубл скула Душана Богићевића.

"Одлично нам иде, циљ је био финале и то смо и урадили. Добро ћемо се одморити и учинити све да освојимо медаљу што је сан сваког спортисте, посебно кад притом знате да вас за такве успехе награђује и ваша држава", навео је Богићевић.

"Ово је за нас, ипак, нешто посебно. Мислим да смо најмлађа посада у четверцу у Белорусији. Ово ће нам бити велико искуство. Нисмо разочарали, у обе трке били смо трећи", рекао је Бедик после трке.

Селектор Србије Небојша Илић био је задовољан зато што је испуњен циљ: три пласмана у финале.

"Највише бих волео да сви освоје медаље, али томе се надају све посаде које су у финалу. И ситна грешка може да одлучи. По резултатима, двојац и четверац могу да се боре за злато. Ипак, не бих да прогнозирам. Момци одлично раде, сада им је потребан мир", навео је Илић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару