Каракашевић се враћа кући

Српски стонотенисер Александар Каракашевић завршио је такмичење на Играма у Пекингу, пошто је изгубио у другом колу турнира од Јиргена Персона из Шведске са 4:2.

У првом сету Швеђанин је повео са 3:1, а затим и са 5:3. Тада је Каракашевић направио преокрет за 6:5, али није успео више од тога. Искусни Швеђанин "везао" је неколико поена и повео са 9:7, а потом је рутински привео сет крају. Каракашевић је одлично почео други сет и веома брзо повео са 6:3. Персон је успео да смањи на 5:6, али је српски стонотенисер до краја сета сачувао три поена предности и изједначио у сетовима. Српски стонотенисер је и трећи сет почео сјајно, што му је донело убедљиво вођство од 5:1. Тада је искусни шведски такмичар заиграо много боље и стигао до 6:6. Персон је наставио серију и повео са 10:7, Србин је спасио три сет лопте, али је ипак изгубио тај део меча.

Каракашевић је и у четвртом сету био одличан на почетку, када је веома брзо и лако дошао до предности од 6:2. До краја сета српски стонотенисер је рутински сачувао вођство и изједначио на 2:2. Репрезентативац Србије је у петом сету водио се 5:2 и 6:3, али је Персон сјајном игром направио велики преокрет за 10:8, а затим је реализовао прву сет лопту. Швески такмичар је одлично почео шести сет и повео са 7:1, а Каракашевић је до краја меча само успео да ублажи пораз.

Српски репрезентативац није успео да прежали испуштену шансу, а Персон је у последњем сету мирном игром брзо стекао предност од шест поена, коју је без проблема сачувао и заслужено се пласирао у треће коло.

Каракашевић је по завршетку меча нагласио да је незадовољан због пораза и да је очекивао бољи пласман на олимпијском туниру.

"Веровао сам да ћу стићи до осмине финала. Направио сам пуно грешака и дозволио противнику, иако га добро познајем, да уђе у свој ритам. Добро сам тренирао, али последња два месеца нисам играо на турнирима и мислим да је и то утицало да не одиграм најбоље што могу", казао је српски репрезентативац.

Персон је признао да је Каракашевић био изузетно добар противник и да је победника одлучио пети сет.

"Каракашевића добро познајем и знао сам да је важно да победим у четвртом и петом сету. Он често уме да падне и изгуби стрпљење и самопоуздање и зато је било веома важно да тада одиграм добро. Имао сам довољно времена, чак шест дана, да се опоравим од наступа на тимском турниру и сматрам да сам играо задовољавајуће", закључио је Персон.

Игре у Пекингу биле су треће олимпијско такмичење у Каракашевићевој каријери. На Олимпијским играма у Атланти 1996. испао је у квалификацијама, сиднејске Игре је прескочио, док је у Атини пре четири године стигао до трећег кола, где га је зауставио још један славни Швеђанин Јан Ове Валднер.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару