Михајловићева седма у финалу

Репрезентативка Србије у стрељаштву Лидија Михајловић пласирала се у финале Олимпијских игара где је заузела седмо место у дисциплини ваздушне пушке на 50 метара у троставу.

Лидија је била четврта у својој квалификационој групи освојивши укупно 586 бодова, што је било довољно за пласман у финале. Прва је била Кинескиња Ду Ли са 589 бодова.

Репрезентативка Србије забележила је 199 поена из лежећег положаја, 191 поен из стојећег и 196 из клечећег става.

Лидија седма у финалу

Ипак, Лидија Михајловић није успела да у финалу у гађању ваздушном пушком на 50 метара у троставу узме неку од медаља.

Лидија је заузела 7. место у финалу у дисциплини пушка - тростав, погодивши укупно 686,0 кругова.

" Задовољна сам резултатом и уласком у финале, штета што нисам освојила медаљу и то у оваковом мечу и конкуренцији, али и седмо место на Играма у Пекингу је велики успех," изајавила је српски стрелац Лидија Михајловић након учешћа у финалу дисциплине пушка 50 метара, тростав.

" Кавлификације сам сјајно пуцала и као четврта ушла у олимпијско финале. Рачунала сам и на нечију грешку, и то је део спортског резултата, али није се догодила. Све учеснице су проверени стрелци и задовољна сам са упуцаних 586 кругова," поручила је Михајловићева, која се после 16 година, то јест од Барселоне 1992, поново нашла на најзначајнојој светској смотри спорта.

Како је додала, борба се водила од почетка за сваки круг.

" Значај овог такмичења увек изазове посебно стање код свих олимпијаца, пуцамо до последњег метка и ја сам срећна што сам доспела у финале. Било би плакања да се нисам пласирала, било је плакања што нисам узела медаљу, али после дуге паузе ово је велико искуство и успех за мене," нагласила је 40.годишња Нишлијка.

Она је подсетила да је ово била њена дисциплина, да је у финале ушла као четврта, али да је на крају одрадила само пола посла и да је данас окончала учешће на пекиншким Играма.

Михајловићева је била прва од свих српских олимпијаца која је изашла на борилиште, али је остала без финала у дисциплини МК пушка, десет метара, где је са 394 круга била 20.

"И на тај начин посматрано, моје учешће овде је половично успешно. Признајем, била сам мало несигурна, посебно данас, и то ме је коштало медаље, "закључила је Михајловићева.

Златну медаљу освојила је кинеска такмичарка Ду Ли, сребро је припало Катерини Емонс из Чешке, док је бронза отишла у руке Кубанке Жаиме Еглис Круз.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару