Сви желе пехар

У суботу почиње завршни турнир 46. Купа Србије за одбојкаше, који ће 26. и 27. фебруара бити одржан у београдској дворани "Шумице", а четири учесника надају се пехару у нашем најмасовнијем такмичењу.

Трофеј брани новосадска Војводина, чији тренер Никола Салатић сматра да "лале" имају квалитет да се домогну још једног пехара, којим би обогатили клупску историју.

"Име Војводине нас обавезује да у сваком такмичењу покушамо да освојимо трофеј. Надам се да ће наш максимум бити довољан за тријумф на финалном турниру", поручио је Салатић.

Новосађани ће се у полуфиналу састати са београдским Партизаном, који после дугог низа година гаји највише амбиције у оба домаћа такмичења. Тренер црно-белих Милан Жарковић жали се, међутим, на проблеме са бројним повредама.

"На завршном турниру националног Купа нећу моћи да рачунам на Ивана Стељића и Александра Минића, који много значе за нашу игру. Надам се да ћемо, ипак, успети да са расположивим снагама изборимо пласман у финале и оправдамо лидерску позицију у првенству", нагласио је Жарковић.

Актуелни државни првак, Раднички из Крагујевца, није у досадашњем делу сезоне оправдао очекивања навијача, па је Куп идеална прилика да Шумадинци поправе утисак.

Председник клуба Миодраг Загорац очекује да полуфинални сусрет са Црвеном звездом "буде прави спектакл" подсетивши да су та два клуба пре седам дана одиграли у Крагујевцу "можда и најбољу утакмицу на домаћим теренима ове сезоне".

"Надам се да ћемо и Звезда и ми бити на нивоу из тог првенственог меча који је након пет сетова припао гостима", напоменуо је Загорац додавши да тренер Крагујевчана Драган Ђорђевић у борбама за Куп неће моћи да рачуна на повређеног Марка Максимовића.

Тренер Црвене звезде Жељко Булатовић оценио је да су у спорту "велика обећања у резултатском смислу неозбиљна појава".

"Могу само да обећам да ћемо се максимално борити с обзиром да на терену неће све зависи само од нас, него и од игре противника", закључио је Булатовић.

Првог дана турнира на програму су полуфинални мечеви. У првом сусрету играће Војводина и Партизан од 17 и Раднички Крагујевац - Црвена звезда од 20 часова.

Финале је заказано за 27. фебруар од 20 часова.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 23. јун 2024.
22° C

Коментари

koga je stid od lepote
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo!
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Лепше Боље Паметније
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Negovanje antivrednosti
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Svaka čast
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару