Звезда брани трофеј

Одбојкашице Црвене звезде спремне су за одбрану трофеја Купа Србије. Овог викенда у дворани Шумице игра се финални турнир Купа Србије. Поред браниоца трофеја ту су и екипе ТЕНТ-а, Визуре и Радничког. Полуфинални мечеви су у суботу, финале је у недељу. РТС ће на Другом програму прености меч Визура – Раднички, 20.00 часова у суботу, и финални меч у недељу у исто време. Улаз у дворану је бесплатан.

Звезда важи за фаворита. Међутим, то мора да се докаже на терену. Остале екипе сигурно ће искористити шансе да угрозе црвено-беле. Оптимизам у табору звездашица не јењава, сви су уверени да ће трофеј остати у њиховиом витринама. Противници не долазе у Шумице са белом заставом, тако да нас очекује занимљив одбојкашки викенд.   

Тренер одбојкашица Црвене звезде Ратко Павличевић изјавио је данас да је његов тим спреман да одбрани трофеј на финалном турниру Купа Србије, који се 19. и 20. фебруара одржава у београдској дворани Шумице.

"Неће нам бити лако, јер се у полуфиналу састајемо са обреновачким ТЕНТ-ом, изузетно озбиљном екипом", оценио је Павличевић на конференцији за новинаре у хотелу "М".

Капитен црвено-белих Јелена Благојевић поручила је да би нови трофеј требало да дође као "награда за велики рад у протеклом периоду".

"Утакмица са ТЕНТ-ом ће бити веома тешка. Играћемо најбоље што умемо и надам се победи", рекла је Благојевић.

Тренер ТЕНТ-а Зорица Лазић с оптимизмом дочекује мец са црвено-белима. "Имамо притајене амбиције, а моје изабранице воле да играју ца Црвеном звездом. Оно што знам сигурно, иако сам тек прву годину у клубу, јесте да играмо најбоље само када нема императива победе", тврди Лазић.

Други полуфинални пар чине београдски клубови Визура и Раднички, чији се тренер Дејан Десница нада повољном исходу.

"До сада смо освојили три Купа и надам се да ћемо доћи у посед још једног трофеја. За Визуру играју искусне играчице, док је наш тим најмлађи на турниру", подсетио је Десница.

Капитен Радничког Невена Вељковић нагласила је да се екипа тактички и псиохолошки припремила за овај меч.

"Нећемо се задовољити само полуфиналом", поручила је Вељковић.

Тренер Визуре Бранислав Моро истакао је да оцекује улазак у финале, док је капитен тима Бојана Радуловић поручила да очекује "снажан отпор Радничког".

"Очекујем тешку утакмицу, јер је противничка екипа вероватно добро проучила нашу игру. Надам се финалу - био би то велики успех", заклључила је Радуловићева.

Распоред мечева:
Субота:

Црвена звевда - ТЕНТ 17.30
Визура - Раднички 20.00 РТС-2
Недеља:
Финале 20.00 часова

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 23. јун 2024.
22° C

Коментари

koga je stid od lepote
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo!
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Лепше Боље Паметније
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Negovanje antivrednosti
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Svaka čast
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару