Одбојкаши желе у полуфинале

Одбојкашки репрезентативци Србије сагласили су се да су постигли циљ пласманом на завршни турнир Светске лиге и најавили велику борбу за улазак у полуфинале.

Мушка одбојкашка репрезентација Србије је као најбољи другопласирани тим групне фазе такмичења у Светској лиги изборила пласман на завршни турнир у Кордоби. "Орлови" ће се на "фајнал сиксу" такмичити у Групи Е са домаћином Аргентином и Бразилом.

У Групи Ф такмичиће се Италија, Русија и Куба. 

"Имамо обавезу да се после добрих игара у најбољем светлу представимо на завршном турниру. Биће тешко, у Кордоби ће играти шест најбољих екипа на свету, а ми желимо да играмо у полуфиналу", рекао је селектор Србије Игор Колаковић на конференцији за новинаре.

Прву утакмицу у Кордоби Србија ће играти против Бразила у ноћи измедју четвртка и петка у два сата после поноћи по средњеевропском времену, док је други меч на програму у ноћи измедју суботе и недеље, такодје у два сата после поноћи.

Колаковић је истакао да његовим играчима не треба посебан мотив за предстојеће утакмице и оценио да Србија може равноправно да игра са Аргентином у другом колу.

"Прошле године смо играли, али овај дуел је другачији. Они су домаћини, све је подредјено њима, чак су променили и распоред утакмица. Тај меч је за Србију најважнији на турниру, ако победимо биће нам много лакше", рекао је он. Селектор Србије рекао је да је његова екипа спремна за предстојеће такмичење и да ће подмладјени тим Србије покушати да што боље одигра против Бразила. "Са младим тимом ћемо покушати да одиграмо најбоље могуће, сигурно је да ћемо се потрошити физички и емоционално, али не желимо да калкулишемо, имаћемо снаге за Аргентину. На турнир одлазимо спремни, сигурно су и наши противници спремни, па ко буде бољи нека слави", додао је Колаковић.

Капитен Србије Бојан Јанић рекао је да је срећан због пласмана на завршни турнир и да очекује пласман у полуфинале.

"Имамо реалне шансе за полуфинале и то би био велики успех. Бразил је фаворит на турниру, то је најбоља екипа на свету, а против Аргентине не очекујем лак меч. Добро смо тренирали и даћемо све од себе. И они виде своју шансу против нас, очекујем тешку и равноправну утакмицу", рекао је Јанић. "Био бих срећан када бисмо победили Бразил, играћемо растерећено против њих, али знам да нас неће лако победити. Не желимо да калкулишемо, да против њих одиграмо лошије, како бисмо били одморнији за меч са Аргентином", додао је он.

Примач селекције Србије Никола Ковачевић рекао је да је његова екипа остварила циљ пласманом на "фајнал сикс" и оценио да "орлови" имају велику шансу за победу против Аргентине.

"Остварили смо циљ уласком на завршни турнир, а видећемо шта ћемо тамо урадити. Аргентина је најслабији противник у групи и ту ћемо тражити победу. Желимо у полуфинале, а после шта урадимо. Бразил је фаворит за тријумф", рекао је Ковачевић.

Коректор репрезентације Саша Старовић рекао је да је мотив сваког играча да се што боље прикаже на завршном турниру. 

"Сам пласман на завршни турнир је велики успех за подмалдјени тим Србије. Идемо у Кордобу по што бољи резултат, јер сви имамо мотив да се што боље прикажемо", рекао је Старовић.

Репрезентација Србије у недељу ујутро у 6.45 полази за Аргентину а на списку селектора су следећи играчи:

Техничари: Владо Петковић и Михајло Митић.
Коректори: Саша Старовић и Томислав Докић.
Либеро: Никола Росић.
Блокери: Драган Станковић, Марко Подрашчанин и Борислав Петровић.
Примачи: Бојан Јанић, Милош Никић, Никола Ковачевић и Милош Терзић.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи